Vali Küçük'ten Gemlik Askeri Veteriner Okuluna Ziyaret

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Gemlik Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığını ziyaret etti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş ve Bursa Garnizon ve Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Komutanı Albay Ahmet Tevfik Kuş tarafından karşılanan Küçük, Gemlik Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Komutanlığı hakkında bilgi aldı.

Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi bünyesindeki At Üretim ve Eğitim Tabur ile Köpek Üretim ve Eğitim Tabur komutanlıklarında incelemelerde bulunan Küçük, burada yaptığı konuşmada, sadece Bursa'nın değil Türkiye'nin gururu bir okulu ziyaret ettiklerini belirtti.

Küçük, bu okulda yarım asrı aşkın bir süredir silahlı kuvvetlerin askeri köpek ihtiyacının karşılandığını belirterek, 'Burada malumunuz yarım asrı aşkın süredir silahlı kuvvetlerimizin askeri köpek ihtiyacı karşılanıyor. Bu sadece temin ya da üretim şekliyle kalmıyor, farklı alanlarda köpekler eğitiliyor. Burada eğitilen köpeklerin hem suç ve terörle mücadelede hem de arama-kurtarma alanında edindiği başarılar, kurtardıkları canlar, önledikleri felaketler burayı daha da özel kılıyor.' değerlendirmesinde bulundu.

Okulun en özel yanlarından birinin, bu topraklara has canlıların ırklarının korunması olduğunu vurgulayan Küçük, 'Coğrafi işaret belgeli, yani milli ırk atların üretimi ve eğitimi de burada gerçekleştirilmekte. Asayiş hizmetlerinde görev yapan atlar ve süvari birliklerimizin atları da burada yetişiyor.' ifadelerini kullandı.

Vali Küçük, Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığını ziyareti anısına düzenlenen törende 'Gemlik' cinsi 3 aylık taya 'Serhat', 'Border Collie' cinsi 2 aylık köpeğe ise 'Ateş' ismini verdi.

Kaynak: AA