Haşereyle Mücadelede Drone Dönemi

Haliliye Belediyesi, haşereyle mücadele çalışmalarında karadaki müdahalelerinin yanı sıra araçların giremediği bölgelere ise drone aracılığıyla ulaşıyor Belediye Başkanı Demirkol: 'Derelerin içinde araçların giremediği dar alanlara havadan müdahalemiz devam edecektir'.

Şanlıurfa'da, haşereyle daha etkin mücadele yürütülmesi amacıyla araçların giremediği bölgeler drone yardımıyla ilaçlanıyor.

Merkez Haliliye Belediyesi, lastik tekerlekli araçlarla dere ve sazlık alanlarda yapılan ilaçlama çalışmalarının daha verimli olmasını sağlamak amacıyla drone teknolojisinden faydalanılıyor.

Belediye, araçların giremediği noktalarda drone ile havadan ilaçlama yapıyor.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, yaptığı açıklamada, havadan ilaçlama çalışmasının yaz dönemi boyunca sürdürüleceğini söyledi.

Sağlıklı yaşam ortamı sağlanmasının belediye olarak asli görevleri olduğunu ifade eden Demirkol, şunları kaydetti:

'Yerdeki araçlarımızla gereken ilaçlama çalışmasını yapıyoruz. Bu sezon yeni uygulama olarak derelerin çeşitli yerlerinde köprüler olması, çeşitli alanlarında daralmalar olması nedeniyle küçük hava araçlarıyla ilaçlama yapmaktayız. Bu ilaçlamamız devam edecektir. Derelerin içinde araçların giremediği dar alanlara havadan müdahalemiz devam edecektir. Bu hava araçlarımızla sadece derelerimizin değil, bataklık ve sazlık alanlarda ilaçlama yapmaktayız.'
Kaynak: AA