Samsun'da Kavşak Köprüleri Açılışı

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: '(FETÖ) Bunların ne büyük hainlikler içinde olduğu ortaya çıkıyor, görülüyor. Bu mücadelede herkese görev düşmektedir. Herkesin elini taşın altına koyması lazım. Bunlar çünkü hain, haşhaşi. Beyinlerini, düşüncesini Pensilvanya'da oturan bir deliye, bir haine, bir terörist başına teslim etmiş olanlarla bizim işimiz olmaz' '(AK Parti iktidarları döneminde yapılan yollar) Birileri çıkacak, diyecek ki 'ne yaptınız ki'. Sizin gözünüz görmüyorsa, kulağınız duymuyorsa biz ne yapalım. Allah inşallah sizin de gözünüzü, kulağınızı açsın. Gerçi arabayla üstünden geçerken 'ne güzel olmuş' diyorlar. Bazen arabayla gidilmesi gereken yolda yürüyenler oluyor. Sonra o yürüyüşler sona erdiğinde farklı bir takım beklentiler içine girenler oluyor'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, '(FETÖ) Bunların ne büyük hainlikler içinde olduğu ortaya çıkıyor, görülüyor. Bu mücadelede herkese görev düşmektedir. Herkesin eline taşın altına koyması lazım. Bunlar çünkü hain, haşhaşi. Beyinlerini, düşüncesini Pensilvanya'da oturan bir deliye, bir haine, bir terörist başına teslim etmiş olanlarla bizim işimiz olmaz.' dedi.

Bakan Kılıç, Tekkeköy Kavşağın'da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca yapımı tamamlanan Çarşamba Devlet Yolu, Tekkeköy, Örnek Sanayi, Petrol Ofisi ve Havaalanı farklı seviyeli kavşak köprülerinin açılış törenine katıldı.

Törende yaptığı konuşmada Kılıç, AK Parti iktidarlarının verilen sözleri yerine getirme konusundaki hassasiyetine değindi.

'Yapılamaz' denilen yatırımların kaynağının Türkiye olduğunu anlatan Bakan Kılıç, Türkiye'nin dev yatırımlar yaptığını ifade etti.

'Biz petrol, gaz, madenler bulmadık. Bu milletin alın teriyle biriktirdiği, devletine verdiği vergileri doğru yerlere harcarsanız, kaynakları doğru yerlere harcarsanız işte bu eserler ortaya çıkıyor.' diyen Bakan Kılıç, bu yatırımları yapmanın hükümetlerin görevi olduğunu söyleyenlere ise şöyle seslendi:

'Biz 1923'te kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin birinci hükümeti değiliz. Bizden önce bir çok hükümet oldu. Özellikle 60-70-90'lardaki dönemlerde bu ülkede iktidarlar vardı. Yok muydu? Onlara niye söylemiyordunuz, 'sizin göreviniz' diye. Biz görevimiz olduğunun farkındayız ve yapıyoruz. Yaptığımızı da anlatıyoruz ve gösteriyoruz. Onun için işimizi yaptığımızın farkındayız. Ama işi yapamayanlara da gelsinler,bu eserlerle işlerin nasıl yapılacağını biz öğretelim. Sayın Başbakanımız, özellikle konuşmaların da bir sözü çok söyler; 'Laf üstüne laf koymaya değil, taş üstüne taş koymaya, iş üstüne iş koymaya geldik.' Sayın Başbakanımızın bu takibi doğrultusunda gece gündüz çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın 'nereden nereye' diye bir sözü var.'

- 'Bazen arabayla gidilmesi gereken yolda yürüyenler oluyor'

Bakan Kılıç, AK Parti iktidarları döneminde yapılan yollara değinerek, 'Birileri çıkacak, diyecek ki 'ne yaptınız ki'. Sizin gözünüz görmüyorsa, kulağınız duymuyorsa biz ne yapalım. Allah inşallah sizin de gözünüzü, kulağınızı açsın. Siz de görün siz de duyun. Gerçi arabayla üstünden geçerken 'ne güzel olmuş' diyorlar. Bazen arabayla gidilmesi gereken yolda yürüyenler oluyor. Sonra o yürüyüşler sona erdiğinde farklı bir takım beklentiler içine girenler oluyor.' diye konuştu.

- 'Bu çifte standardı bırakın'

Almanya'da geçen hafta G20 zirvesi yapıldığını, zirve sırasında dükkanları ve sokakları yağmalayanlar olduğunu, polisin de bu olaylara müdahalede bulunduğunu anımsatan Kılıç, şöyle devam etti:

'Bu sabah internette Almanya'daki bu konularla alakalı küçük bir program seyrettim. Veryansın ediyorlar. Emniyet teşkilatının üyeleri 'hayatımız tehlikedeydi' diyorlar. 'Müdahaleler yaptık' diyor. Şimdi diyorlar ki 'daha da sert yapacağız, kanunlarımızı sonuna kadar işleteceğiz.' Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin emniyet teşkilatının mensupları, polisleri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin mensupları askerlerimiz, jandarmamız, korucularımız bu ülkenin güvenliği için bu milletin güvenliği için bu aziz bayrak için inancımız için hayatlarını ortaya koyarken teröristler, hainler onların canlarına kast etmeye kalkarken, vatandaşın canına kast etmeye kalkarken gerekli müdahaleleri yapanlara 'siz fazla sert yapıyorsunuz olmaz böyle şey' diyenler işte gördük. Avrupa'da küçücük bir şey olduğu zaman ortalığı ayağa kaldırdılar. Bu çifte standardı bırakın.'

- 'Hainler bu ülkeye karanlık yaşatmak istediler'

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) başını çektiği hainlerin ülkeye darbe girişimi yaşattığını anlatan Bakan Kılıç, şunları söyledi:

'Bu ülkenin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin şanlı üniforması içine sızmış, saklanmış olan hainler, emniyet teşkilatının o üniformasına sızmış hainler devlet mekanizmasının içine sızmış hainler bu ülkeye karanlık yaşatmak istediler. Elhamdülillah. Sayın Cumhurbaşkanımızın daveti, Başbakanımızın çağrısı ile bütün meydanlara milletimiz doldu. Samsun'da da Cumhuriyet Meydanı'ndaydık. Dimdik durduk o hainlere karşı. Samsunlu hemşehrilerime teşekkür ediyorum.'

- 'Herkesin elini taşın altına koyması lazım'

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı olduğunu belirten Kılıç, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Birlik ve beraberlik içinde Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda Türkiye'nin tüm meydanlarında olduğu gibi bir arada olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul'da ve Ankara'da toplantılara katılacaklar, Meclis'te özel toplantı yapılacak. Aradan bir sene geçti. Bunların ne büyük hainlikler içinde olduğu ortaya çıkıyor, görülüyor. Bu mücadelede herkese görev düşmektedir. Tabi ki başta bizlere... Cumhurbaşkanımızın kararlılığı noktasında, Başbakanımızın bu noktadaki kararlılığıyla üstümüzde ağır bir görev var. Biz görevimizi yerine getiriyoruz. Ama herkesin elini taşın altına koyması lazım. Bunlar çünkü hain, haşhaşi. Beyinlerini, düşüncesini Pensilvanya'da oturan bir deliye, bir haine, bir terörist başına teslim etmiş olanlarla bizim işimiz olmaz. 17-25 Aralık yargı darbesi girişiminden sonra bunlarla bir arada olanlar var ise hala hesap veriyorlar. Mahkemelerde hesap veriyorlar ve verecekler. O da bir darbe girişimiydi. O zaman bunu söylediğimiz zaman 'yok' dediler 'öyle değil'. İşte şimdi hepsi ortaya çıktı. Her türlü sahtekarlığın yapılabildiği tapelermiş hepsi, o şekilde bu şekilde toplama işler. Bu aziz millet 15 Temmuz gecesi tüm dünyaya hukuk, demokrasi, birlik ve beraberlik dersi vermiştir. Bundan dolayı biz gururluyuz.'

- 2017 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları

Bakan Kılıç, 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatlarına çok az bir süre kaldığını vurgulayarak, bu kapsamda kente gelecek yabancı misafirlere Samsun halkının misafirperver davranacağına inandığını, olimpiyatların bir şölen havasında geçeceğini bildirdi.

Kentte, hazırlıkların tamamlandığını anlatan Kılıç, çalışmalara destek veren herkese teşekkür etti.

Bakan Kılıç, konuşmasının sonunda, kendisiyle ilgili konuşanlara cevap vermeyeceğini belirterek, 'O hakkımı gizli tutuyorum. O hakkımı saklı tutuyorum. Bugün değil, onun günü. Ama merak etmesinler. Bizimle ilgili, ailemle ilgili konuşanlar yeri geldiği zaman cevabını alacaklar. Cevabı aldıktan sonra da nasıl altından kalkacaklar çok merak ediyorum.' dedi.
Kaynak: AA