Suriyeli Anne Ve Bebeğinin Öldürülmesine Tepkiler

Sakarya Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Turgut, olayı kınadı.

Sakarya Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Avukat Esra Turgut, Kaynarca ilçesinde Suriyeli hamile kadın ve 10 aylık bebeğinin öldürülmesine tepki göstererek, yasal sürecin takipçisi olacaklarını bildirdi.

Turgut, yaptığı yazılı açıklamada, savaşlarda en büyük mağduriyeti yine kadın ve çocukların yaşadığı belirtti.

Irkı, dili, dini ne olursa olsun kadınların erkek vahşetine hedef olmaktan kurtulamadığını ifade eden Turgut, 'Ancak tüm bu yaşanan vahim olaylara karşı kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusundaki mücadelemizden asla taviz vermeden, bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Bu vahşeti gerçekleştiren canilerin en ağır cezayı alması için Sakarya Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak yasal sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz.' değerlendirmesinde bulundu.

Esra Turgut, böylesi hassas bir dönemde, mültecilere yönelik ayrımcı, nefret söylemelerinden uzak durulması gerektiğini ifade etti.

Yaşanan bu vahşeti en ağır bir şekilde kınadıklarını vurgulayan Turgut, şunları kaydetti:

'Hayatını kurtarmak için ülkesindeki savaştan kaçıp yurdumuza sığınan gencecik bir kadının tecavüz edilerek çocuklarıyla katledilmesi insanlığın bittiği noktadır. Özellikle son dönemde sosyal medyada mültecilere yönelik ayrımcı, nefret söylemlerinin arttığı bir zamanda böyle akıl almaz bir cinayetin işlenmesi kullanılan dil konusunda da hassas davranılmasının önemini göstermektedir. Görüldüğü üzere ırkı, dili, dini ne olursa olsun kadınlar erkek vahşetine hedef olmaktan kurtulamamaktadır. Ancak tüm bu yaşanan vahim olaylara karşı kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusundaki mücadelemizden asla taviz vermeden, bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Bu vahşeti gerçekleştiren canilerin en ağır cezayı alması için Sakarya Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak yasal sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz.'

Kaynarca ilçesinde yaşayan Suriyeli uyruklu Halid Al-Rahmun, geçen perşembe iş yerinden geldikten sonra evinde olmayan hamile eşi ile 10 aylık bebeğini tüm aramalarına rağmen bulamamış ve ihbarı üzerine jandarma ile polis ekiplerince çalışma başlatılmıştı. Aramalar sonucu Suriyeli hamile kadın ve bebeğinin cesedi, Birlik Mahallesi'ndeki ormanlık alanda bulunmuştu. Olayla ilgili gözaltına B.K. ve C.B, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Kaynak: AA