Bitlis'ten Kısa Kısa

Bitlis Belediyesi ekipleri, Ahmet Eren Bulvarı'ndaki orta refüjlerde peyzaj ve çevre düzenleme çalışması yürütüyor.

Hüsrevpaşa ve Atatürk mahallelerini birbirine bağlayan 3 kilometre uzunluğundaki yolda bulunan orta refüjde çiçek ekilerek çimlendirme çalışması başlatıldı.

Bu çiçek ve çimlerin sulanması için aynı zamanda refüjlere otomatik sulama tesisatı döşeniyor.

Bitlis Valisi ve Belediye Başkanvekili Ahmet Çınar, yaptığı açıklamada, Ahmet Eren Bulvarı'daki refüjlerde peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtti.

Refüjlere çiçekler ekilerek çimlendirme çalışmalarının yürütüldüğünü kaydeden Vali Çınar, 'Peyzaj çalışmaları kapsamında kent merkezinde güzel bir görünüm olacak. Kent merkezinde yeşil alan olması bizi mutlu ediyor. Park yapımı, onarım, refüj ve çiçeklendirme çalışmaların bir an önce tamamlanması ve Bitlis halkının hizmetine sunulması için çalışmalarımız hızla devam etmektedir.'' ifadelerini kullandı.

- Durer'in, LYS mesajı

Bitlis Beşminare Düşünce Akademisi Başkanı Serdar Durer, yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) dolayısıyla mesaj yayımladı.

Durer, mesajında, gençlerin hedefledikleri fakülteleri kazanıp, gelecekte ideallerindeki mesleğe ulaşmak için Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve LYS'ye sıkı şekilde hazırlandığını ifade etti.

Yıl boyunca eğitimcilerin, velilerin ve öğrencilerin azim ve gayretle bu sınavlar için ciddi bir emek harcadığını dile getiren Durer, şunları kaydetti:

'Bir yılın meyvesinin alınacağı bu sınava girecek öğrenci kardeşlerimizin morallerini iyi tutmaları gerekiyor. Panik yapmadan, strese girmeden yıllardır edindikleri bilgi ve birikimlerini sınava yansıtarak hedeflerini yakalamaları ve emeklerinin karşılığını alabilmeleri en büyük dileğimizdir. 10-11 Haziran ile 17-18 Haziran'da Bitlis'te yaşayan herkese de önemli bir görev düşmektedir. İlgili tarihlerde özelikle sınav saatlerinde sessizliğin çok önemli olduğunu unutmamak lazım. Sınav sükunetini bozacak ve adayların dikkatini dağıtacak her türlü gürültünün sınav saatlerinde durdurulması gerekmektedir. İnşaat çalışmaları, araçların korna sesi ve motor sesi gibi kötü seslerin olmamasına vatandaşlar olarak azami gayret göstermeliyiz. Hatta bahsi geçen gün ve saatlerde emniyet ve zabıta ekiplerinin de teyakkuz halinde olması gerekiyor. LYS'ye girecek tüm öğrenci kardeşlerimize başarı ve kolaylıklar diliyorum. Allah hepsinin yardımcısı olsun.'

Kaynak: AA