Aydın'da Biyomedikal Alanı Mezunları İş Sıkıntısı Çekmiyor

Aydın’ın Efeler ilçesi Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı öğrencileri, bu bölümden mezun olduktan sonra iş bulma konusunda sıkıntı çekmiyor.

Aydın'da Biyomedikal Alanı Mezunları İş Sıkıntısı Çekmiyor


Tıbbi Görüntüleme Sistemleri ve Fizyolojik Sinyal İzleme Teşhis ve Kayıt Cihazları olmak üzere iki dalı olan Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı’nda 63 kız ve 84 erkek öğrenci eğitim görüyor. Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanından mezun olan öğrenciler, kendi işyerlerini açabilecekleri gibi, Biyomedikal Cihaz Üretim Firmaları, İthalatçı Firmaları, Teknik Servis Firmaları, Kalibrasyon Laboratuarları, Kamu ve Özel Hastanelerin Tıbbi Cihaz Teknik Servisleri, Laboratuarlar, Fizik Tedavi Merkezleri, Görüntüleme Merkezleri gibi yerlerde çalışabiliyor.

Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanının, tıbbi cihaz parkı ve uygulamalı eğitim-öğretim standartı ile ülkenin en önde gelen eğitim kurumlarından biri olduğunu kaydeden Okul Müdürü Sami Yavuz, “Alanımızda sağlık sektörünün ihtiyacı olan, sektördeki eksikliklere göre medikal teknoloji çalışmaları yapan bir AR-GE çalışma grubumuz mevcut olup, yerel ve ulusal yarışmalarda, ülkemizde üretimleri ilk defa bizim tarafımızdan gerçekleştirilen oldukça başarılı, Damar Görüntüleme Cihazı, Havale(Yüksek Ateş) Tespit Teletermi Cihazı, Kalp Krizi Tespiti ve Acil Müdahale Cihazı, Engelli ve Hastalar için Donanımlı Hasta Sandalyesi, Görme Engelliler için özel çalışmalar ortaya çıkarmışlardır. AR-GE çalışma grubumuz sağlık sektörü için üretimlerine devam etmektedir“ dedi.



Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alan Şefi İsa Yüksel ise, “Okulumuzun Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı, sağlık sektörüne proje üreten ve sağlık sektörüne öğrenci-girişimci yetiştiren bir programdır. Bu anlamda hem kamu hem de özel sağlık sektörü ile iç içe eğitim programı uygulamaktayız. Türkiye’deki toplam 35 okuldan, Ege bölgemizdeki üç okuldan biri, Aydın ilinde tek olup, hem eğitim-öğretim kadrosu hem de tıbbi cihaz parkı ile ülkemizin önde gelen Biyomedikal Cihaz Teknolojileri programlarından birisidir. Biyomedikal Cihaz Teknolojileri programını bitiren öğrencilerimize “Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Teknisyeni" ünvanı verilir. Mezun pozisyonundaki öğrencilerimize diplomalarıyla birlikte işyeri açma belgeleri de, verilmektedir” dedi.

Kaynak: İHA