Hayırsever İş Adamı Diyarbakır'da Okul Yaptıracak

Çüngüş ilçesinde 12 derslikli lise ile 96 öğrenci kapasiteli yurt binası yaptırmak isteyen hayırsever iş adamı Mevlüt Adıgüzel, valilikle protokol imzaladı.

Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinde, hayırsever iş adamı Mevlüt Adıgüzel tarafından 12 derslikli lise ile 96 öğrenci kapasiteli yurt binası yaptırılacak.

Vali Hüseyin Aksoy, valilik binasında düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, eğitimin üzerinde durulması gereken konuların başında geldiğini söyledi.

Eğitimdeki bir eksikliğin daha sonraki yıllarda çok yüksek maliyet olarak karşılarına çıktığını belirten Aksoy, bu nedenle eğitim alanında Diyarbakır'da çok önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Hayırseverlerin yaptığı yatırımların okul ihtiyacının giderilmesinde önemli katkı sunduğuna işaret eden Aksoy, şöyle konuştu:

'Çüngüşlü Mevlüt Adıgüzel, 12 derslikli Anadolu Lisesi ile 96 öğrenci kapasiteli yurt yapmayı taahhüt etti. Kendisi daha önce meslek yüksekokulu inşaatını tamamlayarak Dicle Üniversitesine bağışlamıştı. Doğup büyüdüğü ilçeyi unutmadan eğitime katkı sunan Adıgüzel'e çok teşekkür ediyorum. Hayırsever sayısının artması, ihtiyaçların azalması konusunda bize katkı sunacaktır.'

- 'Yatılı olursa ancak çocuklarını gönderebilirler'

Adıgüzel ise 18 yaşına kadar Çüngüş'te yaşadığını belirtti.

İmkanlarının iyi olduğunu, bu nedenle memleketine katkı sunmak istediğini kaydeden Adıgüzel, 'Yatılı okul yapmaya karar verdim. Çünkü köyden çocuğunu gönderecek vatandaşın ev tutma imkanı yok. Yatılı olursa ancak çocuklarını gönderebilirler.' dedi.

Daha sonra Vali Aksoy ve Adıgüzel protokolü imzaladı.
Kaynak: AA