FETÖ Evlerine 'Bin Öğrenci' Hedefi Verilmiş

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) öğretmen yapılanmasına yönelik hazırlanan iddianamede, yapılan aramalarda ele geçirilen not kağıdına göre örgütün 'ışık evi' olarak tabir edilen evlere kazandırılmak üzere bin öğrencinin hedeflendiği bilgisine yer verildi Tutuklu sanık V.E: 'Talat Bey (Anafen) evlerin hedefi bin öğrencidir ilçeler dahil' yazılı nota ilişkin savunmasında, 'A4 kağıdı üzerindeki not 2006 yılında kendi el yazım ile yazılmış bir not. Notu yazdığım tarihlerde dershanelere gidip yaprak test olarak bilinen testleri alıp onlar üzerinde çalışma yapıp öğrenciler ile birlikte çözüyordum' FETÖ/PDY'nin öğretmen yapılanmasıyla ilgili iddianamede, 7'si tutuklu 19 sanığın 'terör örgütüne üye olmak' ve 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak' suçlarından, 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor

ÖMER URAL - Tekirdağ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) öğretmen yapılanmasına yönelik hazırlanan iddianamede, yapılan aramalarda ele geçirilen not kağıdına göre örgütün 'ışık evi' olarak tabir edilen evlerine kazandırılmak üzere bin öğrencinin hedeflendiği bilgisi yer aldı.

FETÖ/PDY'nin öğretmen yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan ve Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 118 sayfalık iddianamede, 7'si tutuklu 19 sanık hakkında, 'terör örgütüne üye olmak' ve 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak' suçlarından, 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Örgütün mali kaynakları ve yapılanmasının detaylarıyla anlatıldığı iddianamede, devlet kademelerindeki yapılanmaya ve sızılan yerin önemine göre, örgüt içerisindeki mahremiyetin arttığına işaret edildi.

Tutuklu sanıklardan V.E, iddianamedeki ifadesinde, Tekirdağ Eğitimciler Derneği isimli bir dernek kurduklarını ve öğretmenlerin bu derneğe üye olduklarını belirtti.

Çeşitli projeler yapılması ve verilen eğitim seviyesinin daha ileri götürülmesi için derneğe üye olmasının istendiğini ifadesinde anlatan V. E, 'Tekirdağ Eğitimciler Derneği isimli bir dernek kuruldu ve öğretmenler bu derneğe üye oldu. Dernekte eğitim camiasına katkıda bulunmak için çeşitli projeler yapılacağı ve verilen eğitim seviyesinin daha ileri götürüleceği öğretmenler arasında bilgi paylaşımı yapılacağı anlatıldı bana. Bunun üzerine derneğe üye oldum.' şeklinde bilgi verdi.

Sanık V.E, evinde bulunan A4 kağıdı üzerinde yer alan, 'Talat Bey (Anafen) evlerin hedefi bin öğrencidir ilçeler dahil' önlü arkalı yazılı nota ilişkin iddianamedeki savunmasında, şunları ifade etti:

'A4 kağıdı üzerindeki not 2006 yılında kendi el yazım ile yazılmış bir not. Notu yazdığım tarihlerde dershanelere gidip yaprak test olarak bilinen testleri alıp onlar üzerinde çalışma yapıp öğrenciler ile birlikte çözüyordum. Bu şekilde test olmak için Anafen Dershanesine gittim. Dershane müdürü T.B ile çay içerken onun odasına 2 kişi daha geldi. Bana sen edebiyatçısın bunları kağıda yazar mısın diyerek bir dosya kağıdı uzattılar. Ben de kendi el yazımla konuştuklarını not almaya başladım. Bu yazdığım not kağıdı da aldığım yaprak testlerin arasında kaldı. Bu notta yazılanla ne kastedildiğini bilmedim.'

İddianamede yer alan savcılık değerlendirmesinde, sanığın KHK ile kapatılan 20 Aralık 2016 tarihinde Bank Asya'dan celp edilen yazıya dayanarak, 'Şüphelinin Bank Asya bankasında 4 hesabının olduğu bu hesapların TL, USD, EURO ve XAU (altın) hesabı olduğu TL, EURO ve XAU hesaplarını 19-20 Şubat 2014 tarihlerinde açtırdığı bahsi geçen bu hesaplarında 2014 yılı ve devamında para artışının ve sirkülasyonunun bulunduğu bu suretle örgüt elebaşı olan Fetullah Gülen'in talimatından sonra ilgili bankada hesap açtırdığı tespit edilmiştir.' ifadelerine yer verildi.
Kaynak: AA