'Girişimcilikte Önce Kadın Projesi'

Eğitime katılan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Bilişim Vakfı ve Türkiye Vodafone Vakfı'nın ortaklaşa düzenlediği 'Girişimcilikte Önce Kadın Projesi' kapmasında eğitim alan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Yavuzeli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce verilen eğitimlere katılan kadınlara, düzenlenen törenle sertifikaları dağıtıldı.

Kursiyerlere, ürünlerini satabilecekleri dijital mağaza 'www.oncekadin.gov.tr' adlı internet sitesinin de tanıtıldığı programda, bundan sonraki süreçte de kadın girişimcilerin desteklenerek gelişmeleri sağlanacak.

El emeği, göz nuru ürünlerin bilgi iletişim teknolojisinin getirdiği yeniliklerle satışının kolaylaştırılması ve hobi olarak başlanan birçok çalışmanın gelir getirici bir faaliyete dönüşmesini sağlayarak, meslek sahibi olmayan kadınların ekonomik hayata katılımlarını özendirmeyi amaçlayan proje, kadınların gelir düzeyini artıracak ek gelire kavuşmalarına olanak sağlıyor.

İlk yılında 10 ilde 10 bin kadına ulaşan projenin yeni döneminde de yine 10 yeni ilde 10 bin kadına daha ulaşması hedefleniyor.
Kaynak: AA