AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger Açıklaması

'Türkiye ile AB arasındaki ekonomik ilişkiler oldukça güçlü seyrediyor. Sadece ekonomik değil, aynı zamanda Türkiye'nin Avrupa'ya yönelik ihracatını kolaylaştıracak şekilde hizmetlerin uyumlaştırılması süreci de iyi bir seyir izliyor'

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, 'Türkiye ile AB arasındaki ekonomik ilişkiler oldukça güçlü seyrediyor. Sadece ekonomik değil, aynı zamanda Türkiye'nin Avrupa'ya yönelik ihracatını kolaylaştıracak şekilde hizmetlerin uyumlaştırılması süreci de iyi bir seyir izliyor.' dedi.

Antalya'da bazı programlara katılan Berger, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i makamında ziyaret ederek, bir süre sohbet etti.

Berger, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye'nin neresine gidilirse gidilsin her bölgede AB fonlarından veya hizmetlerinden yararlanan şirketler olduğunu anlattı.

'Türkiye ile AB arasındaki ekonomik ilişkiler oldukça güçlü seyrediyor. Sadece ekonomik değil, aynı zamanda Türkiye'nin Avrupa'ya yönelik ihracatını kolaylaştıracak şekilde hizmetlerin uyumlaştırılması süreci iyi bir seyir izliyor.' diyen Berger, siyesi açıdan da tartışılan, müzakere edilen önemli konular olduğunu anlattı.

Ziyaretten mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Türel de AB Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışma Grubu tarafından, Brüksel'de düzenlenen 'Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi' konulu programa konuşmacı olarak katıldığını hatırlatarak, yerel yönetimlerle ilgili gelişmeleri değerlendirdiklerini söyledi.

AB ve Türkiye için karşılıklı güçlü ticari ilişkilerin olmasının siyasi ilişkilerin de kesintiye uğramadan devam etmesi gerekliğini ortaya koyduğuna dikkati çeken Türel, 'AB'nin toplam ticaret hacminin 5'te biri Türkiye'ye geliyor. Aynı şekilde Türkiye'nin de ihracatının yüzde 45'i AB'ye. AB ile zaten görüşülmekte olan birçok husus var.' diye konuştu.

- 'İstihdama katkı sunuyoruz'

Berger, daha sonra, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Yardımcısı Mustafa İssi'yi ziyaret ederek, turizm alanında yürüttükleri projeleri değerlendirdi.

Proje kapsamında aşçılık kursu alan öğrencilerle de buluşan Berger, ATSO ile yürüttükleri projeyle gençlerin turizm ve sanayi sektöründe aşçı veya hizmet elemanı olarak iş bulmasına yardımcı olacaklarının altını çizdi.

Türkiye'deki farklı şehirlerin bilgi merkezlerini ziyaret ettiklerini belirten Berger, 'Uzun senelerdir bizim ortaklarımızdan birisi oldunuz, müteşekkiriz. Çünkü sizin aslında müdahil olduğunuz alan, Türkiye ve AB arasındaki siyasi tartışmaların uzağında, işin özünde odaklanan bir alan. Antalya'da birçok alanda işbirliği projemiz var.' diye konuştu.

Berger, hayatın her alanına dokunan projeler yürüttüklerini, gençlerin iş bulmasına, kadınların iş hayatına dönmesine, cezaevinden çıkanların iş bulmasına yönelik çalışmaları olduğunu kaydetti.
Kaynak: AA