Gediz'de 2 Bin Badem Fidanı Toprakla Buluştu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gediz ilçesinde 64 dekar sahaya 2 bin badem fidanı dikildiğini bildirdi.

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Orman Genel Müdürlüğünün (OGM), orman köylüsüne ek gelir sağlamak amacıyla bütün yurtta olduğu gibi Kütahya'da da gelir getirici türdeki fidanları toprakla buluşturmaya devam edildiğini hatırlattı.

Çalışmalar kapsamında Gediz'de toplam 64 dekar sahaya 2 bin adet badem fidanı dikildiğini aktaran Eroğlu, şunları kaydetti:

'Bölge halkına ek gelir sağlayan bademliklerde bakanlığımız tarafından yapılan çapa ve ot yolma çalışmalarıyla da verimlilik arttırıldı.Badem Eylem Planı çerçevesinde diğer gelir getirici türlerde olduğu gibi boş ya da bozuk orman alanlarının bakımını 3 yıl boyunca orman teşkilatı üstleniyor. Araziden elde edilen gelir de kura sonucunda belirlenen ailelere bırakılıyor.'

Bademin gıda sanayi, kozmetik ve ilaç gibi çok geniş bir sektörde kullanıldığına işaret eden Eroğlu, 'Badem üretimi ile söz konusu sektörlere destek vererek, ithalatın önüne geçeceğiz. Bu sayede ülkemizin ekonomik kaybını engelleyeceğiz ve milli ekonomiyi canlandıracağız. Ayrıca zengin besleyici özellikler taşıyan badem ile sağlıklı beslenen nesiller yetiştireceğiz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA