Tunceli'de Genç Çiftçilere Destek

Tunceli'de genç çiftçi projelerinin desteklenmesi kapsamında 146 proje için 4 milyon 380 bin lira ödenek gönderildi.

Tunceli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunceli'de tarım ve hayvancılığın gelişmesi için üreticilere önemli destekler sunduklarını belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bu kapsamda üretime genç nüfusun dahil edilmesi için başlattığı 'Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı' kapsamında desteklemelerin devam ettiğini ifade eden Kaya, şunları söyledi:

'Bu yıl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından ilimizde genç çiftçi projelerinin destelenmesi programı kapsamında 4 milyon 380 bin lira ödenek ayrıldığı bildirildi. Aktarılan bu ödenekle ilimiz genelinde 91 büyükbaş hayvancılık projesi, 22 arıcılık, 21 küçükbaş hayvancılık, 3 kapama meyve bahçesi, 3 kanatlı hayvan yetiştiriciliği, 2 ipek böceği, 2 örtü altı yetiştiricilik, bir mantarcılık ve bir tıbbi aromatik bitikler yetiştiriciliği projesi olmak üzere toplam 146 adet projeyi destekleyeceğiz. İlimizde bu yıl destekleyeceğimiz projelerimiz, kent genelinde son yıllarda artan üretim ve istihdam ivmesini biraz daha yukarıya çıkaracaktır. Projelerimizin ilimize ve üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum.'

Desteklemeden yararlanacak üreticilerle Haziran ayında hibe sözleşmesi imzalanarak proje uygulama işlemlerine başlanılacağını belirten Kaya, desteklenecek projelerin tam listesinin Tunceli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü internet sitesinden öğrenilebileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA