Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, Mısır'da

Lavrov, Mısırlı mevkidaşı Şükri ile bir araya geldi.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, ülkesini ziyaret eden Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile başkent Kahire'de bir araya geldi.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Şükri ile Lavrov'un Kahire'deki Dışişleri Bakanlığı binasında görüştüğü belirtilerek, 'Dışişleri Bakanı Şükri, Mısır’ın bölgesel ve uluslararası konularda Rusya ile istişare ve koordinasyona önem verdiğini dile getirerek, bölgedeki krizlerin çözümü için uluslararası iş birliğinin gereğine vurgu yapmıştır.' ifadelerine yer verildi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un da geçen cuma günü Mısır'ın Minye kentinde Kıptilere yönelik silahlı saldırıda hayatını kaybedenler için başsağlığı dilediği aktarılan açıklamada, Lavrov’un ayrıca ülkesinin terörle mücadelede Mısır'a destek verdiğini kaydettiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca görüşmede, Suriye krizinin çözümü ve Filistin-İsrail barış görüşmelerinin yeniden başlaması konusundaki diplomatik çabaların yanı sıra Rusya'dan Mısır’a uçak seferlerinin yeniden başlatılması gibi konuların da masaya yatırıldığı ifade edildi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile Savunma Bakanı Sergey Şoygu, resmi ziyaret için Mısır’da bulunuyor. Şoygu’nun da bugün Mısır Savunma Bakanı Sıdkı Subhi ile görüşmesi bekleniyor.

Rusya, Mısır’ın da içinde bulunduğu 6 ülke ile “2+2” görüşmeler yapıyor. Söz konusu ülkelere Rusya Dışişleri ve Savunma bakanları aynı anda ziyaret gerçekleştiriyor.
Kaynak: AA