Bayraklı'ya Altın Dokunuş

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı kıyılarının yeniden tasarlanacağı projenin Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Şelale Deresi arasındaki 23 bin metrekarelik ilk etabını tamamladı. Şelale Deresi ve Adnan Kahveci Kavşağı arasındaki 70 bin metrekarelik ikinci etabın da yüzde 30’u bitti.

Bayraklı'ya Altın Dokunuş


İzmirlilerin denizle ilişkisini güçlendirmek amacıyla Körfez’i kıyılarıyla birlikte tasarlamayı hedefleyen “İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi”nde sıra, Bayraklı sahilindeki Şelale Deresi ve Adnan Kahveci Kavşağı arasında uzanan 70 bin metrekarelik kıyı şeridine geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından etap etap gerçekleştirilen düzenlemenin Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Şelale Deresi arasındaki 23 bin metrekarelik ilk bölümünün tamamlanmasının ardından, ikinci etaptaki imalatların da yüzde 30’u bitti.

Çekim merkezi

Bayraklı kıyı düzenlemelerini yerinde inceleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, kentin sahil bandını yeniden elden geçiren, Bayraklı’yı bambaşka bir çehreye büründüren çalışmalar çerçevesinde, hem kıyı bandının daha etkin kullanımını sağlayacaklarını hem de bölgeyi estetik olarak güçlendireceklerini söyledi.

Gökçe, "İzmirlilerin kenti sokakta yaşama alışkanlıklarını göz önüne alınarak iki etap halinde hayata geçireceğimiz projeyle, Bayraklı’nın cazibesi daha yüksek bir çekim merkezi haline getirilmesini hedefliyoruz" dedi.



İki piknik alanı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Şelale Deresi ve Adnan Kahveci Kavşağı arasında gerçekleştirilecek düzenleme kapsamında, sahil bandı boyunca kıyıyı ikiye bölecek, Bir tarafında kumsal düzenlemesi yapılacak, diğer tarafında ise beton şezlong, gölgelik ve ahşap güneşlenme terasları oluşturulacak. Kıyı ile diğer fonksiyonları ayırıcı dalga desenli kesintisiz yaya yolunun yanı sıra, kara tarafından da kesintisiz bisiklet yolu ve Bisim alanları oluşturulacak. Mevcut ağaçlar korunacak ve ağaç yoğunluğu fazla olan yerlerde oturma birimleri, aydınlatmalar ve çocuklar için hamakların yer alacağı iki piknik alanı yapılacak. Ağaç yoğunluğunun az olduğu bölgelerde ise yaş gruplarına göre çocuk oyun alanları ve bu alanları ayırıcı kuru havuz ile farklı spor dallarına hizmet verecek dört spor sahası inşa edilecek. Ayrıca Bornova Deresi üzerine kurulacak çelik köprü ile kesintisiz yaya geçidi ve bisiklet yolu bağlantısı yapılacak.

Otomatik tuvalet, engelli parkı ve otopark

Engelli çocukların da kullanabileceği şekilde tasarlanmış çocuk oyun alanı; engelli salıncağı, ipli tırmanma, denge halkası, dinamik bar ve zıpzıp oyun birimleri ile donatılacak. Sosyal medya meydanını da içerisinde barındıran çeşitli amaçlara yönelik tasarlanmış rekreasyon alanına, kıyı projesi kapsamında kullanımına başlanmış olan kendini temizleyen taşınabilir “otomatik şehir tuvaleti” yerleştirilecek. Ayrıca 125 araç kapasiteli açık otopark da bu alanda konumlandırılacak.
Kaynak: İHA