Mustafa Sarıgül Şişli’ye göz kırptı

Sarıgül, 1999’dan 2014 yılına kadar 3 dönem belediye başkanlığı yaptığı Şişli’ye olan özlemini ilginç sözlerle dile getirdi.

Mustafa Sarıgül Şişli’ye göz kırptı
Mustafa Sarıgül Şişli’ye göz kırptı
2014 yerel seçimlerde CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ancak seçimi kaybedince uzun süredir sessizliğe bürünen Mustafa Sarıgül, 15 yıl belediye başkanlığı yaptığı Şişli'ye yeniden göz kırptı.

Sarıyer Ordulular Derneği'nin (SAODER) Ayazağa'da düzenlediği 5. Piknik Şöleni'ne katılan Şişli Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Sarıgül, aynı programa katılan CHP Ordu Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun‘a şu sözlerle seslendi.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve CHP'li bazı isimlerin de katıldığı piknikte söz alan Sarıgül şöyle konuştu.”

Ordu'da başarılı çalışmalar yapan, o çalışmalardan sonra yerel yönetimlerinden sorumlu genel başkan yardımcımız olan sevgili Seyit Torun başkanıma ‘hoş geldin' diyorum. Sarıyer Belediye Başkanımızın zarafetine, nezaketine çok teşekkür ediyorum. Bu nezaketi, zarafeti her zaman bekliyorum. Birlikten güç doğar, güzellik doğar. Ayrışmadan problem olur her şeyin en güzel el ele omuz omuza olur. Çünkü haktan yana, haktan yana adalet duygusundan yana güzel şeyler yapacağız. Bugün Anneler Günü… Annelerin analığı bitmez. Anne yemez içmez her şeyi evlatlarına harcar. Sonra evlatları büyür, evlenir, tam ben rahat edeceğim derken anneanne olurlar, bu kez de her şeyini torunlarına harcar. Onun için ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar. Bütün annelerin ellerinden öpüyorum.

Seyit Başkanım…

Bina bitince duvarcı ustası unutulur biliyorsunuz… Beni en iyi sen anlarsın. Niye anlarsın, Ordu'da uzun yıllar görev yaptın. Şimdi de parlamentodasın, milletvekilimizsin, inşallah ilerde çok daha başka yerlerde olursun. Ben tam tersini yaptım. Ben önce milletvekili oldum, Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanlık divanında görev yaptım. Sonra uzun yıllar da yerel yönetimlerde bulundum. Tekrar da yerel yönetimlerde olacağım, başka bir şey düşünmüyorum. İnşallah tekrar da orada olacağım. Çünkü yerel yönetim başka bir şey, yerel yönetim başka bir güzellik, başka bir arazi.

SARIGÜL: “DÜNYAYI BAŞINIZA YIKARIM”

Sarıgül, annesinin adını taşıyan Ayazağa'daki mesire alanındaki mescidin kaldırılacağı yönünde duyumlar aldığını söyleyerek bu konuda çok sert ifadeler kullandı. Sarıgül, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu gördüğümüz alan 480 dönüm. Bu 480 dönümü Şuhutlu Afyonlu şu anki Orman Bakanımız Veysel Eroğlu bakanıma gittim, rica ettim, toparladım ve burayı aldım. Burası nahoştu, dağlıktı, bayırlıktı. Burada muhteşem çalışmalar yaptık. Ve buradan bütün Ayazağa halkı muhteşem bir şekilde yararlanıyor. Şükrü Başkanım da koruduğu için ona çok teşekkür ediyorum. Geliştiriyor, güçlendiriyor, daha da güzel bir şekilde koruyor. Ama bazı şeyler duyarım, o duyduklarıma üzülürüm. Orada Hacı Ayşe Sarıgül mescidi var. Bazıları dermiş ki o mescidi kaldıralım, onu başka bir şey yapalım. Tabi ki kaldırabilirsiniz, buraya daha büyük bir cami yaparsınız, o zaman benim anamın mescidini kaldırırsınız. Öbür türlü dünyayı başınıza yıkarım. Burayı dar ederim. Sakın ha sakın.. Özellikle Sarıyer bölgesi değil, başka bölgelerden başka yerlerden buraya uzanmak isteyenler var, ben burada şunu söylüyorum. Muharrem ayı da bizim Ramazan ayı da bizim. Camiler de bizim cemevleri de bizim. Herkes kendi inancını, kendi kültürünü özgür bir şekilde yaşayacak. İnançlara saygılı, laikliği sonuna kadar koruyacağız.”

Sarıyer Ordulular Derneği‘nin pikniğinde konuşan Sarıgül, sözlerini Orduluları 3 kelimeyle anlatarak bitirmek isterim dedi ve sözlerini “Türküm, doğruyum, Orduluyum” diyerek bitirdi.