Konya'da Turizm Kongresi

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Turizm Fakültesinin düzenlediği, 'Uluslararası Kültürel Miras ve Turizm Kongresi' Konya'da başladı.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde açılışı yapılan kongre Klasik Türk Müziği dinletisiyle başladı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, turizm medeniyetin altın anahtarıdır sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, ''Turizm alanı sadece rehberler ve kaliteli işletme yöneticileri çıkarmakla kalmayacak, tarihin kendisine vermiş olduğu sorumluluk ve vazifeyle dünyaya, insanlığa bizzat kendisi kültür ve turizm rehberi olarak ruh verecektir. Bu rehberlikte, hepimize büyük görevler düşmektedir.'' dedi.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka da turizmin ülke ve şehirlerin ekonomisine ciddi katkı sağladığını söyledi.

Konya’nın derin tarihi geçmişiyle çok sayıda kültür ve medeniyete ev sahipliği yaptığını, inanç turizminin yanısıra kültür turizmi açısından da önemli şehirlerden birisi olduğunu belirten Okka şunları kaydetti:

''Üniversitemiz başta turizm fakültemiz olmak üzere güzel sanatlar fakültemiz, sanat ve tasarım Fakültemiz, başta Huğlu olmak üzere pek çok yüksekokullarımız kadim kent Konyamızın kaybolmaya yüz tutmuş keçecilik, halıcılık, hat sanatı, çinilicik el sanatları gibi pek çok değerleri için büyük gayret göstermektedir.''

Kaynak: AA