'İstihdam İçin Yatırım' Protokolü İmzalandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Başkent’te faaliyet gösteren 11 Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arasında “Başkent istihdamına destek için ücretsiz altyapı yatırımı” protokolü imzalandı. OSB ve Sanayi bölgelerine bugüne kadar 482 milyon liralık yatırım desteği gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, bu desteklerine yenilerini ekleyecek, OSB’ler de bunun karşılığında istihdam sağlayarak, Başkent ekonomisine destek verecek.

'İstihdam İçin Yatırım' Protokolü İmzalandı
Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkent sanayisine ve istihdamına verdiği desteklere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Ankara’daki OSB’leri daha mükemmel hale getirerek, sanayicilerin ve çalışanlarının çalışma ortamını iyileştirmek, OSB’lerin hizmet kalitesini yükseltmek, kaliteli üretim ve görsel olarak ve diğer bakımlardan modern bir çalışma ortamı sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediye Meclisince alınan karar gereği, Büyükşehir Belediyesi ile OSB’ler arasında protokol imzalandı. Protokole göre Büyükşehir Belediyesi; OSB’lerdeki yol ve asfalt yapımı, kaldırım, sanat yapıları, çevre düzenlemesi, ağaçlandırma, bakım ve onarım çalışmalarını ücretsiz olarak gerçekleştirecek, bunun karşılığında da OSB’ler istihdamı artırarak, destek verecek.

Protokolün imzalanması öncesi bir konuşma yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “OSB ve sanayi bölgeleri Ankara’nın temel taşları, onlar varsa işsizlik yok. Biz Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak OSB’lerle iş birliğini kendimize şiar edindik” ifadelerini kullandı.

İlk OSB Kanunu çıktığında, OSB’lere birer belediye yetkisi tanındığını, bu sebeple de OSB’lere yapılan belediye yardımlarını kestiğini hatırlatan Gökçek, “Hayatımda hiçbir konuda pes etmedim ama bu konuda pes ettim ve iş birliği yapmaya karar verdim. Bu karardan sonra da OSB’lere pek çok yatırımlarımız oldu” dedi.



OSB’lere Büyükşehir’den 482 milyonluk yatırım

Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar OSB’lere toplamda 482 milyon liralık yatırım gerçekleştirildiğini kaydeden Başkan Gökçek, sadece 2016 ve 2017 yıllarında ise 51 milyon liralık destek sağlandığını da belirterek, OSB’lere yapılan asfalt, yol açım, köprü, viyadük, malzemeli bakım, tretuvar, bordür ve bariyer çalışmalarını rakam rakam açıkladı.

OSB’lerin yanı sıra Sanayi bölgelerine de pek çok yatırım gerçekleştirildiğinin altını çizen Gökçek, “Bu hizmetlerimiz Allah nasip ederse bundan sonra da devam edecek. Her vesileyle ne zaman bir araya gelsek çağrıda bulunuyorum ve üzülerek ifade ediyorum OSB’lerden bunun cevabını alamıyorum” diyerek, istihdam desteği talebini tekrarladı.

BELTEK Kurslarından ara eleman desteği verilebilmesi için “açık çek” de sunan Başkan Gökçek, OSB’lerden hangi branşta talep gelirse o branşla ilgili kursun açılabileceğini de sözlerine ekledi.

Organize sanayi bölge başkanlarından bazıları da yaptıkları konuşmada Başkan Gökçek’e Büyükşehir Belediyesinin katkılarından dolayı teşekkür ettiler.

Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen protokol imza törenine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ASO Başkanı Nurettin Özdebir ile Başkent’te faaliyet gösteren 11 OSB Başkanı, Belediye bürokratları ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: İHA