Kars'ta Gelişi Güzel Park Edilen Araçlar Sorun Olmaya Devam Ediyor

Kars’ta, yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu caddelere araçların gelişi güzel park edilmesi vatandaşları rahatsız ediyor. Karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşlar uzun süre geçebilecekleri yer arıyor.

Kars'ta Gelişi Güzel Park Edilen Araçlar Sorun Olmaya Devam Ediyor
TUİK verilerine göre araç sayısının 43 bin 806’yı bulduğu Kars’ta Cadde ve sokaklara gelişi güzel park edilen araçlar kazalara da davetiye çıkarıyor. Park edilen araçlardan caddeyi görmeden çıkan vatandaşlar trafik kazalarına maruz kalıyor.

Kars’ın en işlek caddelerinden olan Faikbey Caddesi, Atatürk Caddesi, Halitpaşa Caddesi, Kazımpaşa Caddesi’ne sabah erken saatlerde park edilen araçlar gün boyu park edildikleri caddeyi işgale ederken, özellikle esnafında caddeye duba ve çeşitli malzemeler koyarak kendi araçlarına yer ayırması durumu içinde çıkılmaz bir hale sokuyor. Zaman zaman tartışmaların da yaşandığı gelişi güzel park sorunun ne zaman ve nasıl çözüleceği ise vatandaşları kara kara düşündürüyor.

Kars’ta bütün cadde ve sokaklara araç park edildiğine dikkat çeken vatandaşlar, caddelerin bir kısmına araç park edilmesinin yasaklanmasını istediler.

Özellikle yaya trafiğin yoğun olduğu caddelerde araç parkının ve kaldırımların işgal edilmesinin önüne geçilmesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar, “Trafik ve belediyenin ortak hareket etmesi gerekiyor. Bütün cadde ve sokaklar bir şekilde işgal edilmiş, bir tarafta araçlar, bir tarafta kaldırım işgalleri bizleri tedirgin ediyor. Nerede yürüyeceğimizi, nereden karşıdan karşıya geçeceğimiz bilmiyoruz. Sık sık park edilen araçların arasından geçemiyoruz. Bunlara kaldırım işgalleri de eklenince ne yağacağımızı şaşırıyoruz. İnşallah yetkililer bu sorunu kısa sürede çözer” dediler.

Kars’ta gelişi güzel park edilen araçlar sorun olmaya devam ederken, gelişi güzel parkların yapılmasında en büyük eksikliğin ise kentte doğru dürüst otopark olmamasına bağlanıyor.
Kaynak: İHA