Yaran-I Harput Derneği Açılıyor

Gençlerin eğitim faaliyetlerinin desteklenmesi, Harput kültürünün geliştirilerek yaşatılması, komşuluk hukukunun yaygınlaştırılması alanlarında düzenlediği aylık toplantıları ile tanınan Yaranı Harput Grubu'nun dernek açılışı pazar günü gerçekleştirilecek.

Gençlerin eğitim faaliyetlerinin desteklenmesi, Harput kültürünün geliştirilerek yaşatılması, komşuluk hukukunun yaygınlaştırılması alanlarında düzenlediği aylık toplantıları ile tanınan Yaran-ı Harput Grubu'nun dernek açılışı 14 Mayıs Pazar günü yapılacak.

Dernekten yapılan açıklamada, derneğin Eyüp Defterdar Mahallesi Değirmen Sokak'taki Eyüp İş Merkezindeki yeni yerinin açılışının pazar günü saat 14.00'te gerçekleştirileceği duyuruldu.

Açıklamada, '1993 yılından bu yana her ay bir konu başlığı ve sahasında uzman bir konuk ile toplanan Yaran-ı Harput Grubu, Yaran-ı Harput Derneği adı altında derneğe dönüşmesi ile faaliyet alanını gençlerin eğitim faaliyetlerinin desteklenmesi, Harput kültürünün geliştirilerek yaşatılması, komşuluk hukukunun yaygınlaştırılması gibi alanlara da genişleterek sürdürdü.' denildi.

Açılışa, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Elazığ Milletvekilleri Ömer Serdar, Metin Bulut, Ejder Açıkkapı, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, eski Elazığ Valisi Muammer Erol’un katılmasının beklendiği belirtildi.

Kaynak: AA