Vali Toprak'tan Yüksekova'ya Ziyaret

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova ilçesinde çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile birlikte Yüksekova ilçesine gelen Vali Toprak, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığını ziyaret etti.

Burada Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel ve Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç tarafından karşılanan Toprak, daha sonra 9 Mayıs'ta ilçeye bağlı Kuruköy Mahallesi'nde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Nedim Ceyhan'ın taziyesine katılarak ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Ceyhan'ın yakınları, Vali Toprak'tan olayın aydınlatılarak faillerin yakalanmasını istedi.

Taziyenin ardından Yüksekova Devlet Hastanesi'nde 09 Mayıs'ta Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerce araziye döşenen mayına basarak yaralanan uzman çavuş Mustafa Ünal'ı ziyaret eden Toprak, Ünal'ı görmeye gelen ailesiyle de görüşerek 'geçmiş olsun' dileklerini iletti.

Yaralı askerin, ziyaretin ardından tedavisi için ambulans helikopterle Van'a, buradan da ambulans uçakla Ankara'ya gönderildiği bildirildi.

Vali Toprak, Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nı da ziyaret ederek uçakların yakıt ikmali için yapımına başlanan yakıt tesisi inşaatında incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA