Rektör Gür Eğitim Deneme Uçuşuna Katıldı

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinin aldığı eğitim uçağının deneme uçuşuna katıldı.

Prof. Dr. Gür, uçuş öncesi Gaziantep Havalimanı Başmüdürü Abdullah Kırcı ve GAÜN Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil Güzelbey ile yapımı tamamlanan GAÜN Hangarını inceledi ve yetkililerden eğitim uçakları hakkında bilgi aldı.

Daha sonra çift motorlu uçakla havalanan Gür, önce GAÜN Kampüsü, ardından Amanos Dağları ve Akdeniz üzerinde uçaktan çektiği fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı.

Havacılık ve Uzay Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil Güzelbey ve Pilot Osman Doğanyiğit'in kullandığı uçakta yaklaşık 2 saat havada kalan Gür, 'Üniversitemizin uçağıyla uçmak çok gurur verici. Gaziantep Üniversitesi’nin prestijli fakültelerinden Havacılık ve Uzay bilimleri Fakültesi, hangarı, kampüsümüzde yapımı süren imalat ve eğitim atölyeleri, uçaklarıyla Türkiye'nin en iyi eğitim veren fakültelerinden birsi olacak. Gaziantep Üniversitesi uçakları artık gökyüzünde süzülüyor. Üniversitemiz sürekli irtifa kazanan bir üniversite olacak.' dedi.

Kaynak: AA