AK Parti Ankara Milletvekili Ünal Açıklaması

'16 Nisan'da rejimi değiştirmiyoruz. Bizim rejimimiz Cumhuriyet'tir. Hiç kimse bu rejimi değiştiremez. Hiç kimse bu rejime dil uzatamaz, el uzatamaz. Biz rejimi değiştirmiyoruz. Biz hükümet sistemini değiştiriyoruz. Daha güçlü bir hükümet sistemini kazandırıyoruz. Milli iradeyi daha da güçlendiriyoruz' 'Alınan kararlar çok hızlı bir şekilde uygulanacak. Darbeler dönemi, müdahaleler dönemi sona erecek. Kaos, kriz bunların hepsi sona erecek. Güçlü hükümetler, güçlü ekipleriyle birlikte Türkiye'yi uçuracaklar'

AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, '16 Nisan'da rejimi değiştirmiyoruz. Bizim rejimimiz Cumhuriyet'tir. Hiç kimse bu rejimi değiştiremez. Hiç kimse bu rejime dil uzatamaz, el uzatamaz. Biz rejimi değiştirmiyoruz. Biz hükümet sistemini değiştiriyoruz. Daha güçlü bir hükümet sistemini kazandırıyoruz. Milli iradeyi daha da güçlendiriyoruz.' dedi.

Altındağ Belediyesince düzenlenen Ulubey Aile Sağlığı Merkezi'nin açılış töreninde konuşan Ünal, Altındağ'ın çehresinin çok hızlı değiştiğini ve bundan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Keçiören'de bir gecekondu mahallesinde doğduğunu ve büyüdüğünü anlatan Ünal, 'Gecekonduda yaşamanın ne olduğunu, gecekondulu olmanın ne olduğunu çok iyi biliyorum. Keçiören Belediyesi de bir dönüşüm geçirdi. Gecekondular yıkıldı ve çok katlı apartmanlar yapıldı. Biz yetişemedik. Keşke çocukluğumuzda olsaydı, o güzel apartmanlar, o modern apartmanlar.' diye konuştu.

Ünal, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin bölgeye başarılı hizmetler kazandırdığını ve bunun herkesçe bilindiğini vurgulayarak, Altındağ'a kazandırılan 8'inci sağlık merkezi olan Ulubey Aile Sağlığı Merkezi'nin halka şifa vermesi temennisinde bulundu.

- '16 Nisan'da rejimi değiştirmiyoruz'

16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına değinen Aydın Ünal, Türkiye'de güçlü hükümetlerin oluşmasının her zaman mümkün olmadığını ve bunun sorun oluşturduğunu söyledi.

'16 Nisan'da rejimi değiştirmiyoruz. Bizim rejimimiz Cumhuriyet'tir. Hiç kimse bu rejimi değiştiremez. Hiç kimse bu rejime dil uzatamaz, el uzatamaz. Biz rejimi değiştirmiyoruz. Biz hükümet sistemini değiştiriyoruz. Daha güçlü bir hükümet sistemini kazandırıyoruz. Milli iradeyi daha da güçlendiriyoruz.' diyen Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Siz sandıkta ne derseniz olacak. 5 yıl sonra hükümet sizin karşınıza gelecek, size hesap verecek. Eğer hükümeti başarılı bulduysanız, hükümete bir 5 yıl da daha vereceksiniz. Ama başarılı bulmadıysanız, onu göndereceksiniz. Başka bir hükümeti getireceksiniz. Böylece Amerika'daki, Fransa'daki, Güney Kore'deki gibi güçlü hükümetler dönemi gelecek. Bunun arkasından ekonomimiz daha hızlı büyüyecek, devletimiz daha hızlı karar almaya başlayacak. Alınan kararlar çok hızlı bir şekilde uygulanacak. Darbeler dönemi, müdahaleler dönemi sona erecek. Kaos, kriz bunların hepsi sona erecek. Güçlü hükümetler, güçlü ekipleriyle birlikte Türkiye'yi uçuracaklar, Türkiye ekonomisini uçuracaklar.'

- 'Türkiye için bir karar vereceksiniz'

Terörle mücadelede Türkiye'nin önemli bir mesafe kat ettiğini ve başta Cumhurbaşkanı ve Başbakan olmak üzere, bütün devlet kurumlarının koordineli bir şekilde terörle mücadele ettiğini kaydeden Ünal, 'Teröristlerin hepsini inlerine girerek, imha ediyoruz. 16 Nisan'dan sonra terörle mücadele daha da güç kazanacak ve Türkiye'nin gündemindeki terör meselesini söküp atacağız.' diye konuştu.

'16 Nisan'da Recep Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım ve AK Parti için değil, Türkiye için bir karar vereceksiniz. Bu mesele bir şahsın meselesi değil. Bu mesele bir partinin meselesi değil. Bu mesele, Türkiye meselesi.' ifadesini kullanan Ünal, 'Evet' demek için yüzlerce sebep bulunduğunu ancak 'Hayır' diyenlerin kim olduğuna bakıp insanların kararlarını öyle vermeleri gerektiğini bildirdi.

'Hayır' diyenleri asla terörist olarak görmediklerini vurgulayan Ünal, 'Biz CHP'liler gibi değiliz. 'Evet' diyenler de, 'Hayır' diyenler de bu ülkenin birinci sınıf vatandaşlarıdır. Ama şunu unutmayın, teröristler 'Hayır' diyor. Türkiye düşmanları 'Hayır' diyor.' dedi.

- 'Altındağ'ın nasıl değiştiğini hep birlikte göreceğiz'

Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki de Belediye Başkanı seçildiğinde ilk olarak Altındağ'ın Ulubey Mahallesine geldiğini, imar planlarını yapmak istediğini ama insanları ikna edemediğini hatırlattı.

Tiryaki, sonunda bütün yıkım ve dönüşüm projelerini insanları ikna ederek yaptığını ve bu bölgenin kalkınmasının 7, 8 yıl geciktiğini belirterek, 'Şimdi bölgenin imar planları bitti. Bakın göreceksiniz bir, 2 yıl içinde Önder, Hacılar, Ulubey, bu bölgenin nasıl değiştiğini hep birlikte göreceğiz.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından AK Parti Ankara Milletvekili Ünal ve Başkan Tiryaki sağlık merkezinin açılışını yaptı.
Kaynak: AA