Adilcevaz'da '15 Temmuz'dan 16 Nisan'a Türkiye' Konferansı

Gazeteci-Yazar Süleyman Özışık, Adilcevaz’da "15 Temmuz’dan 16 Nisan’a Türkiye" konulu konferans vererek, katılımcılara Cumhurbaşkanlığı sistemi ve anayasa değişikliğini anlattı.

Adilcevaz'da '15 Temmuz'dan 16 Nisan'a Türkiye' Konferansı
Eğitim Bir-Sen Adilcevaz Şubesi tarafından Sosyal Hizmet Merkezinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili video gösterisinin ardından Memur-Sen Bitlis İl Temsilcisi Cabir Durak, anayasa değişikliği referandumu hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Gazeteci-Yazar Süleyman Özışık ise, 16 Nisan referandumunda Türkiye’nin kendi geleceğini oylayacağını söyledi.

Özışık, 16 Nisan referandumu sürecinde Türkiye’de algı operasyonları yapıldığını ifade ederek, “16 Nisan anayasa referandumunda Türkiye kendi geleceğini oylayacak. Şunu net bilmemiz gerekiyor. Türkiye düşerse sırada Suudi Arabistan var. Sonra da İslam ümmeti var. 16 Nisan sonrasında evet oylarının çıkması halinde, vesayet rejimi ve iki başlılık ortadan kalkacak. Artık mecliste çiğköfte partileri, şantaj, para pazarlıkları, başörtüsü krizleri, 367 oy garabeti, ‘411 el kaosa kalktı’ manşetleri, anayasa kitapçığı fırlatma gibi olaylar yaşanmayacak. Yeni mecliste milletvekili sayısı 600 olması halinde 401 milletvekilinin oyuyla Cumhurbaşkanı yüce divana gönderilebilecek. Evet çıkması halinde gensoru olayı da ortadan kalkacak. 1923 yılından bu yana 264 kez gensoru verilmiş. Sadece ikisinde yüce divan yolu milletvekillerine açılmış. Evet, çıkması halinde artık bankaların içi boşaltılmayacak. Coğrafyadaki katliamların bile önüne geçilecek. Darbe girişimleri olmayacak” dedi.

Anayasa maddeleri hakkında katılımcıları bilgilendiren Gazeteci-Yazar Süleyman Özışık, seçilme yaşının 18’e çekilmesinin, gençlerin önüne bir ideal koyma hedefi olduğunu belirterek, “Anayasanın en çok tartışılan maddelerinden biri seçilme yaşının 18’e çekilmesidir. Ülkemiz için 18-25 yaş arası gençlik önemlidir. Bu yaşlarda avukat, polis, emniyet amiri, asker, hemşire, doktor olunabiliyor. Elde silah teröristlerle çarpışabiliyor. Devlet, 18 yaşına girdiğinde ehliyet verebiliyor. Ancak çok zengin değilseniz, 18 yaşında ehliyet alsanız bile arabayı siz alamazsınız. Aileniz size güvenirse, aklı başında ve olgun olarak değerlendirirse size araba alır. Devlet de sizler için bunu düşünüyor. Önünüze ideal koyuyor. 15 Temmuz’da, 17-22 yaş arasında 47 gencimiz şehit oldu. Ben milletvekili olup da, 15 Temmuz gibi günlerde saklanan vekiller yerine sizlerin milletvekili olmasını isterim. İstikrarlı bir ülke istiyorsak ve bunun için evet diyorsak, Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı bu süreçte elimizden geleni yapmamız gerekiyor” diye konuştu.

Konferansa Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, eski belediye başkanı Adnan Göksoy, Aydınlar Belde Belediye Başkanı Arif Tusun, Adilcevaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Murat Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, kamu kurum amirleri, sendika temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: İHA