Dünya Kadınlar Günü, Ödüllü Müzede Kutlandı

Kaman ilçesinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü 'En İyi Yeşil Müze' ödüllü Kalehöyük Arkeoloji Müzesinde kutlandı.

Kaman Kaymakamlığı, Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müze Müdürlüğü, Kaman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Kaman Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliğinde düzenlenen kutlamada bir konuşma yapan Kaymakam Murat Girgin, kadınların toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurları olduğunu söyledi.

Kadına şiddet ve kötü muamele ile mücadeleyi sürdüreceklerini vurgulayan Girgin, şöyle konuştu:

'Kadınlara kötü muamele ailenin ve toplumun zedelenmesine yol açıyor. Bu da ruhen sağlıksız nesiller ve sorunlu kişiler ortaya çıkartıyor. Kadınlarımız merhameti, nezaketi, estetik anlayışı ve sevgisiyle siyasette, yönetimde ve çalışma hayatının her alanında daha çok yer almalıdır. Çalışma hayatı ve aile hayatını mutlu bir şekilde birleştirmiş kadınlarımızın ülkemizi aydınlık bir geleceğe taşıyacağı inancıyla hepinizin kadınlar gününü kutluyor ve en kalbi duygularımla saygı ve selamlarımı sunuyorum.'

Arkeoloji Müze Müdürü İzzet Esen’in yaptığı, ''Antik Çağlardan Günümüze Dinsel, Sosyal, Kültürel ve Siyasal Yaşamda Mezopotamya, Mısır Antik Yunanistan ve Anadolu da Kadın'' adlı sunumunun ardından program müzik eşliğinde devam etti. Kaymakam Girgin ve eşi Zeynep Girgin'in kadınlara karanfil vermesinden sonra katılımcılar ödüllü müzede incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA