'Buralar Fabrika İle Dolu Değilse Tek Müsebbibi Terör Örgütü'

Başbakan Yardımcısı Şimşek: 'Bu kadar teşvike rağmen buralar fabrika ile dolu değilse bunun tek müsebbibi terör örgütüdür. Gönül isterdi ki bu memleketin vergilerini, kaynaklarını eğitime, fabrikalara, istihdama, kalkınmaya, bu şehirleri ayağa kaldırmaya ayırsaydık. Terör olunca maalesef bazı şeyler olmuyor, sınırlı oluyor'

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 'Bu kadar teşvike rağmen buralar fabrika ile dolu değilse bunun tek müsebbibi terör örgütüdür. Gönül isterdi ki bu memleketin vergilerini, kaynaklarını eğitime, fabrikalara, istihdama, kalkınmaya, bu şehirleri ayağa kaldırmaya ayırsaydık. Terör olunca maalesef bazı şeyler olmuyor, sınırlı oluyor.' dedi.

Şimşek, Şırnak'ta bir otelde düzenlenen toplantıda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderleri ile bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından açıklama yapan Şimşek, Türkiye'nin teröre karşı tavrının net olduğunu söyledi.

Şimşek, hiçbir terör örgütü ve destekçisine asla müsamaha gösterilmeyeceğine işaret ederek, 'Vatandaşlarımızın dini, dili ırkı bizim başımız üstüne. Çünkü biz kardeşiz ama terör asla ve asla zemin bulamaz, bulmamalıdır. Terörle aranıza mesafe koymak zorundasınız. Bu bir lütuf değil bir zorunluluktur. diye konuştu.

- 'Türkiye asla eskiye dönmeyecektir'

Hiçbir dava veya hak arayışının terörü meşru kılamayacağını belirten Şimşek, bu coğrafya yeterince zulüm gördüğünü, bu zulmün en büyüğünü terör örgütünün yaptığını kaydetti.

'Bu kadar teşvike rağmen buralar fabrika ile dolu değilse bunun tek müsebbibi terör örgütüdür.' diyen Şimşek, şöyle devam etti:

'Gönül isterdi ki; bu memleketin vergilerini, kaynaklarını eğitime, fabrikalara, istihdama, kalkınmaya, bu şehirleri ayağa kaldırmaya ayırsaydık. Terör olunca maalesef bazı şeyler olmuyor, sınırlı oluyor. Bakın ben sizin bir Kürt kardeşiniz değil miyim? Benim annem, babam okuma yazma bilmeyen insanlar. Bir köyde çiftçilik yapıyorlar. Ben bu ülkenin başbakan yardımcılığını yapıyorum. Ülkenin en üst düzeyinde hizmet ediyorum. Bana, 'sen Kürtsün bu makama gelemezsin' diyen var mı? Yok öyle bir şey.'

Terörle mücadeledeki kararlılığın son derece güçlü bir şekilde devam edeceğini vurgulayan Şimşek, bu konuda hiçbir tedirginlik olmaması gerektiğini aktardı.

'Türkiye asla eskiye dönmeyecektir.' ifadesini kullanan Şimşek, kardeşlik hukuku içerisinde, bütün vatandaşların dillerinin, kültürlerinin, farklılıklarının en güzel şekilde yaşatılması için hükümetin ne gerekiyorsa yaptığını bildirdi.

- 'Hizmet diye bir dertleri yok'

Şimşek, DBP'li belediyelere değinerek, 'Yıllardır burada belediye onlardaydı. Batman'dan biliyorum. Hizmet diye bir dertleri yok. 'Dava' dedikleri de dava değil. Çünkü dava hak ise biz zaten yanınızdayız. Dava eğer Şırnak ile Türkiye’nin batısındaki iller arasındaki farkın kapatılmasıysa bu davanın sahibi biziz. Bunun için ne gerekiyorsa yanınızdayız, ne gerekiyorsa yapacağız.' şeklinde konuştu.

Şırnak'ta toplamda terör saldırılarında oluşan zarar ödemeleri ve projeler için 490 milyon lira kaynak kullanılacağını ifade eden Şimşek, vatandaşlardan tek istediklerinin ülkenin birliği, beraberliği ve kardeşliği için tek yürek olmak ve teröre karşı durmak olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA