Kalkınma Bakanı Elvan Açıklaması

'Millet olarak 20232071 hedeflerimizin gerçekleşmesi ve halkın yöneticilerine verdiği yürütme yetkisinin önündeki engellerin kaldırılması için Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi artık elzem hale gelmiştir'.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 'Millet olarak 2023-2071 hedeflerimizin gerçekleşmesi ve halkın yöneticilerine verdiği yürütme yetkisinin önündeki engellerin kaldırılması için Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi artık elzem hale gelmiştir.' dedi.

Aksaray'a gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, otelde düzenlenen toplantıda muhtarlarla buluştu.

Elvan, yaptığı konuşmada, demokrasinin, milli iradenin en temel taşını muhtarların temsil ettiğini söyledi.

Muhtarlık sisteminin kurulduğu günden beri sözünün en fazla dinlendiği, taleplerinin en fazla gerçekleştiği dönemin AK Parti hükümetleri dönemi olduğunu ifade eden Elvan, 'AK Parti hükümetleri öncesi muhtarlarımız, 2 torba çimento almak için kapı kapı dolaşırdı. Muhtarlarımızın çok fazla bir değeri yoktu, dikkate alınmadılar ama bugün gelinen noktada, muhtarlarımız bizim en temel taşlarımızdan bir tanesi halini aldı.' diye konuştu.

- 'Bu ülke artık istikrarsızlık istemiyor'

Elvan, bakan olarak milleti temsil ettiklerini, milletin verdiği görevi süresi içinde layıkıyla yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Muhtarların da mahalli ölçekte milletin verdiği görevi yapmak için çalıştığını, bunun da milli iradenin tecelli etmesi anlamını taşıdığını vurgulayan Elvan, şöyle konuştu:

'Milli iradenin tam tecelli etmesi için yeni bir sisteme, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ihtiyaç var. Bu ülke artık istikrarsızlık istemiyor. Kalıcı bir istikrar istiyor. Artık koalisyon tartışmaları, muktedir olamayan hükümetler istemiyor. Bir aydan uzun süremeyen hükümetleri görmek istemiyor. Elbette bunlar, AK Parti hükümetleri döneminde yaşanmadı ama bizden önceki dönemlere bakarsak, 25 günlük hükümetlerin olduğunu görürsünüz.

2-3 aylık hükümetlerin işbaşına geldiğini görürsünüz.'

- 'Yönetim zaafı bütün zaafların başıdır'

Elvan, Türkiye'nin büyüdüğünü ve ekonomisinin geliştiğini, yeni hedeflere ulaşmak için yeni hükümet sistemine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

'Millet olarak 2023-2071 hedeflerimizin gerçekleşmesi ve halkın yöneticilerine verdiği yürütme yetkisinin önündeki engellerin kaldırılması için Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi artık elzem hale gelmiştir.' diyen Elvan, şunları kaydetti:

'TBMM, üzerine düşen görevi yapmıştır. Şimdi söz milletin. Milletimiz ne derse o olacak. Demokrasinin tam anlamıyla bütün kurumlarıyla işlemesi bu sayede mümkün olacak çünkü yönetim zaafı bütün zaafların başıdır. Türkiye, bu zaaftan daha önce çok çekti. İnşallah bir daha olmayacak ve bu ihtimal tamamıyla tarihe kavuşacak. Bu konuda herkesin siyasi düşüncesi olabilir. Farklı bakış açıları olabilir ama ülkemizin kalıcı istikrarı için, ülkemizin istiklali, istikbaline ulaşması adına 16 Nisan'da mutlaka 'Evet' yönünde oy kullanarak bu ülkenin önünü daha da açacağız.'

Elvan, daha sonra Aksaray Ziraat Odası Başkanlığınca düzenlenen ve 15 Temmuz şehitlerine ithafen açılan 4. Tarım, Hayvancılık ve Teknoloji Fuar alanına gelerek ziyaretçilerle sohbet etti, firma yetkililerinden bilgi aldı.

Bakan Elvan'a, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak tarafından 15 Temmuz'un simgesi Ömer Halis Demir'in fotoğrafının da bulunduğu tablo takdim edildi.

Daha sonra Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) Sütaş'a ait fabrikaya gelen Elvan, şirketin yönetim kurulu başkanı Muharrem Yılmaz'dan bilgi aldı. Elvan ve Yılmaz, helikopterle fabrika üzerinde inceleme yaptı.

Elvan, incelemenin ardından darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Eğitim Merkezine yönelik saldırıda şehit düşen Özel Harekat Daire Başkan Yardımcısı, 2. Sınıf Emniyet Müdürü Önder Güzel'in babaevine ziyarette bulundu.
Kaynak: AA