Bakan'dan GDO açıklaması

Adana'da bir firmanın ekmek katkı maddesinin analizinde GDO’lu soya maddesi çıkması üzerine soruşturma başlatılmıştı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ekmeklerden alınan numunelerde GDO'ya rastlanmadığını açıkladı.

Bakan'dan GDO açıklaması
Bakan'dan GDO açıklaması
Adana'da bir gıda firmasının ürettiği, ekmeği olduğundan hacimli gösteren ve geç bayatlatan ekmek katkı maddesinden GDO'lu soya çıkması sonrasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı harekete geçmiş söz konusu ürün ve Adana'daki fırınları sıkı denetim altına alınmıştı. Denetim kapsamında alınan pek çok numune laboratuvara gönderilmişti.

FARUK ÇELİK: ADANA'DA EKMEKTE GDO YOK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik bugün yaptığı açıklamada ekmekte GDO iddialarına ilişkin, 'Adana'da ekmekte herhangi bir GDO tespit edilmemiştir' açıklamasında bulundu.

'VATANDAŞIMIZIN EKMEĞİYLE OYNATMAYIZ'

Gündeme gelen haber üzerine hem katkı maddesi üreten firmadan hem de ekmek ve unlu mamuller üreten işletmelerden numuneler alındığını belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, laboratuvar sonuçlarını en kısa sürede kamuoyuyla paylaşacaklarının altını çizmişti.

Faruk Çelik, 'Vatandaşlarımız müsterih olsun. Hiç kimsenin halkımızın en temel besin maddesi ekmekle oynamasına izin vermeyiz' ifadesini kullanmıştı.

Bakan açıklamasında, Türkiye genelinde 2016-2017 yıllarında 12 bin 286 GDO denetimi yapıldığını ve bu denetimlerde soya içeren 112 üründe GDO tespit edildiği bilgisini de vermişti.