Tatvan'da Açık Kalp Ameliyatları Yapılabilecek

Bitlis Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Adnan Budak, Tatvan Devlet Hastanesinde açık kalp ameliyatlarının yapılabileceğini bildirdi.

Budak, gazetecilere yaptığı açıklamada, kalp hastalıklarının, Türkiye ve dünyada ölüm nedenleri arasında ilk sıralarda olduğunu söyledi.

Tatvan Devlet Hastanesinde kısa süre içinde yapılmaya başlanacak açık kalp ameliyatları ile önemli bir hizmetin verileceğini anlatan Budak, şöyle konuştu:

'İlimizde 2016 yılına kadar herhangi bir anjiyografi ünitesi yoktu. Kalp krizi geçiren hastalarımız müdahale için 2-3 saat uzaktaki illere sevk edilmek zorunda kalıyor ve zorlu kış şartlarında bu süreler daha uzuyordu. Yaptığımız çalışmalar ve doktorlarımızın gayretleri sayesinde anjiyografi ünitesini 2016 yılında Tatvan Devlet Hastanesinde kurduk. Ünitemizde 3 kardiyoloji uzmanı, 3 hemşire ile 7 gün 24 saat hizmet verilmektedir. Anjiyografi ünitesi açıldığından bu yana 526 anjiyografik girişim yapılarak, 199 koroner stent, 4 periferik stent, 3 eriyebilen stent uygulanmış ve 5 kalp pili takılmıştır. Bu operasyonlardan sonra açık kalp ameliyatı yapılabilmesi için gerekli adımları attık. İnşallah yakın zamanda hastanemiz bünyesinde bu tür ileri seviye ameliyatlara başlayacağız.'

Kaynak: AA