Mardin Büyükşehir Belediyesinden Temizlik Seferberliği

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararnameyle görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi cadde, sokak ve kaldırımları yıkıyor.

Mardin Su ve Kanalizasyon Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, başlatılan temizlik seferberliği kapsamında cadde, sokak ve kaldırımlardaki toz, toprağı su tankerleri aracılığıyla yıkıyor.

Belediyeye ait toplu ulaşım araçlarında da hızla yayılan ve insan sağlığına zararlı bakterilerle mücadele çalışmalarını yürüten ekipler, halk otobüslerinde hijyen ve sağlıklı ortamın sağlanmasına yönelik mikrop ve zararlı organizmalara karşı dezenfekte çalışmaları yapıyor.

Bu kapsamda her gün yüzlerce kişinin kullandığı koltuklar, havalandırma kapakları, cam ve metal yüzeyler dezenfekte ediliyor.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman, yaptığı açıklamada, halkın daha temiz ve yaşanılabilir bir çevrede yaşaması için belediye ekiplerinin 24 saat hizmet verdiğini belirtti.

Belediyenin çalışmalarına ara vermeden devam edeceğini kaydeden Yaman, belediye ekipleri tarafından cadde, sokak ve kaldırımlarda kirlenme ve tozlanmaya yönelik olarak yıkama çalışması yapıldığını aktararak amaçlarının halka hizmet ederek, kent halkının daha temiz, huzur dolu bir ortamda yaşamalarını sağlamak olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA