Genç STK'lar 'Evet' Oyu Kullanacak

Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren 14 genç sivil toplum kuruluşu (STK), 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında 'Evet' oyuna desteğini açıkladı.

Taş Medrese'de bir araya gelen 14 genç STK üyeleri adına açıklama yapan Genç Ensar Afyonkarahisar İl Başkanı Semih Kurt, Anayasa değişikliğinin gençlerin önünü açacağı gibi Türkiye'nin de önünü açacağını söyledi.

Vatanın köklü tarihini, yakın geçmişini ve mevcut durumunu yakından takip ettiklerini ifade eden Kurt, 'Son günlerde çevremizde meydana gelen olaylar silsilesi ülkemizin geleceğini, biz gençleri ve tüm halkımızı yakından ilgilendirmektedir. 28 Şubat süreci, parti kapatmalar, koalisyon hükümetleri, fırlatılan anayasa kitapçıkları, e-muhtıralar, gezi olayları, 17-25 Aralık ekonomik darbe girişimi ve 15 Temmuz hain darbe girişimlerini yaşamış bir gençlik olarak, anaysa değişikliğini önemsiyor ve kararımızın ‘evet’ olduğunu duyuruyoruz.' şeklinde konuştu.

'Özellikle anayasa değişikliği ile beraber hayata geçecek olan, seçilme yaşını 18 yaşa düşüren madde bizleri yakından ilgilendirmektedir' diyen Kurt, şunları kaydetti:

'Bu değişikliklerle beraber biz gençlere olan güven artacağı gibi gençlerin de kendilerine olan güvenleri artacaktır. Anayasa değişikliği biz gençlerin önünü açacağı gibi Türkiye'nin de önünü açacaktır. Cumhurbaşkanlığı sisteminde elde edilecek istikrar, güven ve hız, ülkemiz ekonomisini olumlu etkileyecek, hem coğrafyamızda hem de dünyada saygınlığını arttıracaktır. Ümmetin son kalesi olan Türkiye güçlendikçe, ümmet güçlenecek, dünya mazlumları daha rahat nefes alacaktır.'

Kaynak: AA