Şırnak'ta 15 Temmuz Şehitleri İçin Mevlit

Şırnakspor ve Şehri Nuh Derneği, 15 Temmuz şehitleri için mevlit okuttu.

Şırnakspor ve Şehri Nuh Derneği, 15 Temmuz şehitleri ve hayatını kaybeden eski Şırnaklı futbolcular anısına bir otelde mevlit programı düzenledi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

İl Müftüsü Ramazan Tolan, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz şehitlerini minnetle andıklarını ve ülke olarak onlara şükran borçları olduklarını belirtti.

Türkiye'de nüfusa göre en genç kent olan Şırnak'ta gençlerin üzerine büyük görevler düştüğünü belirten Tolan, 'İslam tarihi boyunca bütün önemli görevleri gençler omuzlamıştır. 15 Temmuz şehitlerinde de 18 yaşında olan şehitlerimiz var. Bu şehitler Allah'ın izni ve inayetiyle tonlarca ağırlıktaki tankları durdurmuşlar ve kullanmışlar. Bu kolay bir durum değildir. Allah'ın yardımı ve onların cesaretiyle gerçekleştirdiler. Rabbim şehadetlerini kabul eylesin, bizlere de şefaatçi eylesin.' dedi.

Şırnakspor Kulüp Başkanı Emin Yürek ise 15 Temmuz'da kendi hayatlarını Türkiye'nin bekasına adayan şehitleri mevlit programında yadetmek istediklerini kaydetti.

Şehitlerin yolunda onları her zaman dualarla anacaklarını ifade eden Yürek, 'Onlar 15 Temmuz'da yaptıkları kahramanlıklarla hep kalbimizde ve gönlümüzde olacaklar, öyle de anılacaklar. Onları asla unutmayacağız. Rabbim onlara rahmet eylesin, ailelerine sabır versin, yaralılara acil şifalar ihsan etsin.' diye konuştu.

Hayatını kaybeden eski futbolcuları da minnetle andıklarını belirten Yürek, onlardan devraldıkları bayrağı en iyi şekilde taşıyacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA