'Hollanda'nın Demokrasiden Söz Etme Hakkı Yok'

Anadolu Aslanlar İş Adamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şubesi Başkanı ve Anadolu Evet Platformu üyesi Aydın Altç, Hollanda’nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın vatandaşlarla bir araya gelmek için yapacağı ziyaretleri engelleyen skandal tavrına tepki gösterdi.

'Hollanda'nın Demokrasiden Söz Etme Hakkı Yok'
Altaç, her fırsatta Türkiye’ye ifade özgürlüğü noktasında nota vermekten geri kalmayan Hollanda’nın bundan sonra Demokrasiden söz etme hakkının olmadığını söyledi.

Türkiye’nin hızla yükselişinden rahatsız olan iç ve dış güçlerin amaçlarına asla ulaşamayacaklarını belirten Altaç, "Hollanda’nın sayın bakanımıza karşı uyguladığı yaptırımla ifade özgürlüğüne ve insan haklarına ne kadar saygı gösterdiğini tüm dünya bir kez daha görmüş oldu. Bu gayri ahlaki tutumlarını protesto eden Avrupa’da yaşayan yurttaşlarımıza da ahlaksızca müdahale etmişlerdir. Aziz milletimizin gereken cevabı 16 Nisan’da güçlü bir ’Evet’ ile vereceğine yürekten inanıyorum. 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyen ülkemizi durduramayacaklar. Hollanda’nın bu ırkçı tutumunu nefretle kınıyor, büyük bir kahramanlık örneği sergiledikleri sırada Hollanda polisinin saldırısı sonucunda yaralanan gurbetçi vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum" dedi.



"Demokrasi ayaklar altına alındı"

Yaşanan olayda sessiz kalan ve demokrasinin gücü olduklarını iddia eden Avrupa ülkelerinin tavrını da eleştiren Altaç şunları kaydetti:

"Avrupa ülkelerinin sessiz kalmaları esas anlamda demokrasi kisvesinden ne kadar uzak olduklarını ve hala sessizliğini koruyan Avrupa’nın da ikiyüzlü olduğunu bir kez daha açıkça göstermiştir. Yapılmış olan hareket ve tavır ne insan haklarına ne fikir özgürlüğüne ne de demokrasiye yakışmıyor. Askon ve Anadolu Evet Platformu olarak hükümetimizin ve Cumhurbaşkanımızın yanında olduğumuzu belirtmek isterim".
Kaynak: İHA