15 Birincisi Olan İstiklal Marşı Okuma Yarışması

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen İstiklal Marşı okuma yarışmasına katılan 15 öğrenci arasından seçim yapmakta zorlanan jüri üyesi 15 öğrenciyi de birinci ilan etti.

15 Birincisi Olan İstiklal Marşı Okuma Yarışması
İstiklal Marşının kabulünün 96.yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulunda İstiklal Marşını okuma yarışması düzenlendi.

Yüksek performans sergileyen öğrenciler, jüri üyelerine ve yarışmayı izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Seçim yapmakta zorlanan jüri üyeleri 15 öğrencinin tamamını da birinci ilan etti. Yarışmaya katılan 15 öğrenciye de birincilik madalyası ve başarı sertifikası verdi. GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş yarışmaya katılan bütün öğrencilerin birinciliği hak ettiğini ve sonucunda çok adil olduğunu kaydetti.

Yarışma hakkında bilgi veren GKV Özel Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Begüm Özdikici, "Milli ve manevi duygularımızı yaşatmak adına ’Bir defa yükselen bayrak bir daha inmez’ düşüncesinden yola çıkarak 5. Sınıf öğrencilerimiz arasında bu yarışmayı düzenledik. Yarışmamıza 15 öğrencimiz katıldı.

Yarışmayı okul idarecileri, veli, öğretmen ve öğrenciler de izledi. Yarışma öncesi öğrencilerin heyecanları görülmeye değerdi. İstiklal Marşını en güzel okuyabilmek için birbirleriyle yarışan çocuklarımız, performanslarıyla gönülleri mest etti. Bazı öğrencilerimiz İstiklal Marşını okuduğu sırada gözyaşlarını tutamadı. İzleyenlerin de duygusal anlar yaşamasına neden oldu. Yarışan 15 öğrencimiz arasından seçim yapmanın çok zor olduğunu gördük. Bunun için yarışmacılarımızın tamamını birinci seçtik” dedi.

GKV Özel Ortaokulunda düzenlenen yarışmanın ardından yarışma birincilerine ödülleri Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş ve Ortaokul Müdür Yardımcısı Yeliz Bircan tarafından verdi
Kaynak: İHA