Artvin'de Canlı Hayvan Pazarı Kuruldu

Artvin'e hayvancılığı geliştirmek ve canlandırmak amacıyla hayvan pazarı kuruldu.

Artvin Belediyesi tarafından Artvin- Erzurum Devlet Karayolu birinci kilometresinde Artvin Belediyesi Mezbahası yanında kurulan 'Artvin Belediyesi Hayvan Pazarı' her hafta pazar günü hayvan alım satım ve kesimi amacıyla hizmet verecek.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, pazarın açılışında yaptığı konuşmada, pazarın eski günlerde olduğu gibi yüzlerce hayvanın alınıp satıldığı bir yer olmasını arzu ettiklerini söyledi.

Hayvan pazarının her pazar günü açılacağını kaydeden Kocatepe, 'Burasını sadece hayvan alış verişinin yapıldığı bir yer olarak görmüyoruz. Babaları, dedeleri köylerde çobanlık yapmış ama hayvanları tanımayan genç nesil çok fazla. Çocuklarımız, torunlarımız, hayvanları tanımalı.' dedi.

Kocatepe, 'Sadece Artvin ve ilçelerinde değil çevre illerden de hayvanlar bu pazara getirilecek. Bu pazar ilimize hayırlı uğurlu olsun. Artvin'in asırlık geleneği olan boğa güreşlerinde güreşen boğalarımızı da gelecek haftalarda burada görücüye çıkaralım. Hayvan sahiplerimiz ve vatandaşlarımız pazara sahip çıkarsa Artvin kazanır, hayvan yetiştiricilerimiz kazanır. Pazar, şehre bir hareketlilik katacaktır. Bir şehirde hareket yoksa o şehirde ekonomik hareketlilik olmaz. Hizmet bizden takdir sizden.' diye konuştu.

Öte yandan Ardanuç ilçesinden 10 büyükbaş hayvanını pazara getiren ve 9'unu satan Alim Başar, hayvan pazarının gerçek anlamda bir ihtiyaç olduğunu vurgulayarak alıcı ve satıcı için de güzel bir imkan olduğunu belirtti.

Merkez Hamamlı köyünde küçükbaş hayvan besiciliği yapan Muhammet Ergül ise adak kurbanı almak isteyen vatandaşları pazar günleri kurulacak canlı hayvan pazarına davet etti.

Ergül, küçükbaş hayvanlarda 400 ile 1000 lira arasında fiyat aralığının olduğunu ifade ederek vatandaşların hayvan ihtiyacını karşılamak için artık köylere gitmelerine gerek kalmadığını söyledi.

Kaynak: AA