GÜNDEM / 10 Mart 2017

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyareti

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'ndan Rusya'nın başkenti Moskova'ya hareket edecek.

- Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecek, Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısına ve Putin tarafından onuruna verilecek yemeğe katılacak.

- Anlaşma imza töreni ve Putin'le ortak basın toplantısının ardından Meçhul Asker Anıtı'na çelenk bırakacak Erdoğan, temaslarını tamamlayarak Moskova'dan ayrılacak.

(Ankara/10.30/Moskova) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Valiliği ziyaretinin ardından Anıtpark Meydanı'nda düzenlenecek mitingde halka hitap edecek.

- Yıldırım, Bolu Demokrasi Meydanı'ndaki mitinge katılacak, Valiliği ziyaret edecek.

(Düzce/13.45/14.30/Bolu/16.30/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hilton Garden Inn Otel'de iş adamlarıyla kahvaltıda bir araya gelecek; Gölbaşı, Bala, Şereflikoçhisar ve Akyurtlu muhtarlarla toplantı yapacak.

(Ankara/09.30/TBMM/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Valiliği ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda bir araya gelecek, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde Memur-Sen'in ev sahipliğinde cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatacak.

(Erzurum/11.30/14.30/16.30/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, halk oylaması çalışmaları kapsamında düzenlenen programa iştirak edecek.

(Ağrı/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Belediyeyi ziyaret edecek, Bahçe ilçesi sakinleriyle buluşacak, köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelecek ve STK temsilcileriyle görüşecek.

(Osmaniye/11.45-19.00)​​ (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Fatih Belediyesinde Fati̇h Yeni̇li̇kçi̇ Projeleri̇ Geli̇şti̇rme Merkezi̇ Tanıtım Toplantısı ile Avcılar Hilton Otel Double Tree'de İsti̇hdam Teşvi̇kleri̇ İşveren Bi̇lgi̇lendi̇rme Toplantısı'na katılacak, Esenler Kültür Merkezi'nde Rumeli̇li̇ vatandaşlarla buluşacak.

(İstanbul/11.00/17.00/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Beyazşehir Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi temel atma törenine katılacak, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şükrü Karatepe'nin 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' konferansına iştirak edecek.

(Kayseri/14.00/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Nilüfer, Mudanya ve Osmangazi ilçelerinde çeşitli temaslarda bulunacak, gençlerle ve muhtarlarla görüşecek, esnafı ve şehit ailelerini ziyaret edecek, düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek.

(Bursa/09.00-21.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Çimen Gurme'de Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığınca düzenlenecek kahvaltıya, Valilikte 16 derslikli lise hizmet binasının yapımı protokol imza törenine katılacak.

- 'Beyaz Bayrak' alan 95 okul için Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenecek ödül törenine iştirak edecek Yılmaz, Sivas Termal Otel'de Gürün ve Doğanşar mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya gelecek.

(Sivas/10.00-16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, il merkezi ve Banaz ilçesinde DSİ'nin toplu temel atma ve açılış törenleri ile Eşme ilçesinde Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtımı merasimine katılacak, Valiliği, Belediyeyi ve AK Parti teşkilatını ziyaret edecek, Okullar Hayat Bulsun Projesi kapsamında Eşme ilçesinde fidan dikimi gerçekleştirecek.

(Uşak/09.30-16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Narman, Uzundere, Tortum ilçelerinde kaymakamlık ve belediye başkanlıklarını ziyaret edecek, vatandaşlarla bir araya gelecek, Uzundere'de sandık görevlileri ve eğitimcilerle toplantı yapacak.

(Erzurum/09.30-18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Valiliği, Büyükşehir Belediyesini, Alucralılar Derneğini ziyaret edecek; sanayici, işadamları, esnaf ve sanatkarlarla toplantı yapacak, hanımlar konağını açacak ve TÜGVA Samsun Şubesinin toplantısına katılacak.

(Samsun/11.30-21.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Valiliği, esnafı, AK Parti İl Başkanlığını ve İmam Hatipliler Platformu'nu ziyaret edecek, TSO ve esnaf odaları ile buluşacak.

(Tunceli/10.30-13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Maliye Bakanı Naci Ağbal, MÜSİAD 95. Genel İdare Kurulu kapsamında verilecek yemekte konuşacak.

(Tekirdağ/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- TÜİK, ocak ayına ilişkin motorlu kara taşıtları verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin devlet ve hükümet başkanları Brüksel'de toplanacak.

- AB'den ayılma kararı alan İngiltere'nin katılmayacağı zirvede liderler birliğin geleceğini ele alacak.

(Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ve Fırat Kalkanı Harekatı takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Şam/Hama/Humus/Lazkiye/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Almanya'da Köln Yunus Emre Enstitüsü'nde spor dernekleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek ve '15 Temmuz Anma Programı: İçimizdeki Kahramanlar' programına katılacak.

(Köln) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Spor Toto Süper Lig'in 24. haftası, Aytemiz Alanyaspor-Fenerbahçe maçıyla başlayacak.

(Alanya/20.00) (Fotoğraflı)

3- TFF 1. Lig'in 24. haftası, Göztepe-Ümraniyespor maçıyla start alacak.

(İzmir/18.30) (Fotoğraflı)

4- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde Anadolu Efes-Brose Bamberg ve Olympiakos-Darüşşafaka Doğuş karşılaşmaları yapılacak.

(İstanbul/21.00/Atina/22.45) (Fotoğraflı)

5- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi çeyrek final ikinci maçında Fenerbahçe, deplasmanda İspanya'nın Perfumerias Avenida takımıyla karşılaşacak.

(Salamanca/22.30)

6- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek final rövanşında Galatasaray-Good Angels, Hatay Büyükşehir Belediyespor-Wisla Can Pack, Bellona AGÜ-BLMA ve Yakın Doğu Üniversitesi-ESBVA LM maçları oynanacak.

(İstanbul/16.00/Hatay/18.00/Kayseri/İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

7- 45. Uluslararası Yaşar Doğu Serbest Güreş Turnuvası, Ahmet Cömert Spor Salonu'nda başlayacak.

(İstanbul/17.00) (Fotoğraflı)

8- Spor Toto 2. Lig'de 26. hafta maçları oynanacak.

9- Spor Toto 3. Lig maçları yapılacak.

ÖZEL HABER

1- 'Emin Yarbay'ın ifadeleri eski Başyaver'i yalanlıyor

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski Başyaveri Albay Ali Yazıcı'nın mahkemede yaptığı savunmada otomobiline aldığı ve tanımadığını iddia ettiği 'Emin' isimli yarbayın darbe girişiminden tutuklu bulunan Yarbay Emin Güven olduğu anlaşıldı

- Yazıcı, mahkemedeki savunmasında 15 Temmuz günü Muhafız Alayı'nda bazı kroki ve planlar üzerinde Cumhurbaşkanı'nın nerede olabileceğine dair çalışmalar yaptıklarını reddetse de Güven ifadesinde, Ali Yazıcı'nın görevinin, Marmaris'e giderek Cumhurbaşkanı'nın yerini öğrenmek ve koordinatını Fırat Alakuş'a bildirmek olduğunu anlattı

- Yazıcı da Güven de savunmalarında seyahat sırasında aracı kendisinin kullandığını iddia etti

(Levent Kişi-Durmuş Genç/Muğla)

2- 'Türkiye, Irak ve Akdeniz gazında rol oynamalı'

- Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Fatih Birol:

- 'Türkiye'nin çevresindeki ülkelerde ciddi doğalgaz kaynakları var. Bunlardan mümkün olduğu kadar faydalanmamız lazım'

- 'Türkiye'nin hem kendi doğalgazını çeşitlendirmesi, hem de Irak'tan ve Doğu Akdeniz'den gelen gazda önemli bir rol oynaması lazım'

- 'Kıbrıs çevresinde ve İsrail'de üretilen doğalgazın Türkiye üzerinden Avrupa'ya geçmesi ekonomik açıdan en verimli opsiyon'

- 'Tuz Gölü'ndeki doğalgaz depolama tesisi, doğalgaz arz güvenliği açısından atılmış son derece önemli bir adım'

(Övünç Kutlu/Houston)

3- 'Yatırımcılar mobile kaydı, işlem hacimleri arttı'

- Gedik Yatırım Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Can Pamir:

- 'Artık yatırımcılar bilgisayarın başında kitlenmek zorunda kalmadan devamlı işlem yapabilir hale geldi. Böylece işlem hacimleri arttı. Erişim, bilgiye ulaşım kolaylaştı, işlemler artık ağırlıklı olarak mobile kaydı'

- '(Forex düzenlemesi) Endişemiz Türk yatırımcının yurt dışına kayması, orada hesap açması ve yurt dışı alternatifleri değerlendirmesi'

- 'Düzenleme sonrası müşteri adetleri ve işlem adedi bakımından kaldıraçlı alım satım işlemleri tarafında bir daralma söz konusu. Şu an resmi tam okuyabilmek için erken ama yüzde 50'lik bir daralma bekliyoruz'

(Eda Topcu/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA