Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Açılışını Yaptığı Camide Namaz Kıldırdı

Bazı temaslarda bulunmak üzere memleketi Gaziantep’e gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, baklavacı Erçelebi Ailesi tarafından kubbesi baklava motifiyle inşa edilen caminin açılışını yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Açılışını Yaptığı Camide Namaz Kıldırdı
Şahinbey İlçesi, Özdemirbey caddesi üzerinde Baklavacı Süleyman Erçelebi tarafından babası Ali Erçelebi adına inşa edilen 4 minareli ve 3 bin 600 kişi kapasiteli caminin kubbesinde 3 bin baklava dilimi motifi bulunuyor.

Ali Erçelebi Camii açılış törenine Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in yanı sıra, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Ak Partili Milletvekilleri Abdülhamit Gül, Abdulkadir Yüksel, Nejat Koçer, Ahmet Uzer, Mehmet Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasında camilerdeki doluluk oranının arttırılması yönünde tavsiyelerde bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Sadece bu camilerin yapılması yetmez. Bu camilere gelerek, içinde rahmana secde ederek imar edeceksiniz. Bu camileri şenlendireceksiniz. Sevgili peygamberimiz ideal gençleri tarif ederken ’Allah neşeyi ibadette arayan gençliği bize lütfetsin. Camilerimizi hem ibaret mekanı olarak, hem bilgi mekanı olarak, hem de birlik mekanı olarak en güzel şekilde istifade etmeliyiz. Ben camimizin hayırlı olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Ali Erçelebi caminin açılış kurdelesini kesen protokol, daha sonra Diyanet İşleri Başkanı Görmez ’in arkasında saf tutarak Cuma namazını kıldı.
Kaynak: İHA