Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Uşak'ta, kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü ekipleri, kar yağışı ve soğuk havada doğada yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarına yönelik çalışma yaptı.

Ekipler, çalışma kapsamında 2 bin 312 metre yüksekliğindeki Murat Dağı eteklerinin belirli noktalarına buğday, mısır, arpa, çavdar ve saman bıraktı.

Yemleme çalışmasına katılan Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürü Hüseyin Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son bir ay içerisinde ilçeler dahil, 20 farklı noktaya 1 ton yiyecek bıraktıklarını belirterek, şunları söyledi:

'Ocak ayında Uşak'ta yoğun kar yağışından dolayı yiyecek bulamayan yaban hayvanlar köylere kadar indi. Yaban hayvanları, kuşlar ve özellikle yılkı atları için belirli noktalara yem bıraktık. Kış mevsimi boyunca yemleme çalışmalarına düzenli olarak devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlılık göstererek, yaban ve sokak hayvanları için uygun ortamlara yiyecek bırakmalarını dileriz.'

Murat Dağı'nda bulunan yılkı atlarının hayatta kalma mücadelesi verdiğini belirten Tekin, 'Alçak kesimlerde kar eridi ancak yüksek kesimlerde kar hala duruyor. Biz de bugün yılkı atları ve kuşlar için yemleme çalışması yaptık.' dedi.

Kaynak: AA