Mısır'da Şiddet Mağdurlarına Destek Veren Merkez Kapatıldı

Mısır güvenlik güçlerinin, insan hakları ihlallerini belgeleyen, işkence ve şiddet mağdurlarına destek veren Nedim Şiddet Mağdurlarını Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezini kapattığı bildirildi.

Merkezin Müdürü Ayide Seyfuddevle, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin başkent Kahire'deki merkeze baskın düzenleyerek ofisi kapattığını, kapıcıyı gözaltına aldığını belirtti.

Sağlık Bakanlığının Şubat 2016'da 'idari usulsüzlük' gerekçesiyle insan hakları ihlallerini belgeleyen, işkence ve şiddet mağdurlarına tedavi veren merkezin kapatılması yönünde talimat verdiğini ifade eden Seyfuddevle, daha önce de iki kez güvenlik güçleri tarafından kapatılmak istendiğini ancak personelin ofisten ayrılmayı reddetmesi üzerine başarılı olamadıklarını aktardı.

Seyfuddevle, işkence ve şiddet mağdurlarına tedavi ve psikolojik desteğin yanı sıra hukuki açıdan yardımda bulunan merkezin kapatılmasının muhaliflere yönelik en katı adımlardan biri olduğunu kaydetti.

Konuyla ilgili resmi makamlardan açıklama yapılmadı.

Sağlık Bakanlığı, '2003 yılında psikolojik destek veren bir klinik olan merkezin, daha sonra şiddet mağdurlarına rehabilitasyon veren bir kuruma dönüştüğü ayrıca tıbbi hizmetlerin yanında hukuki faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle' kapatılmasına karar vermişti.

Nedim Merkezi doktorları ise kliniğin Doktorlar Sendikasından ve Sağlık Bakanlığından ruhsat aldığını ifade etmişti.

Merkez, bakanlığın kararına itiraz ederek dava açmıştı ancak dava henüz sonuçlanmadı.

Kaynak: AA