Demokrasi Nöbetinde Evlenen Çift Evlilik Okulundan Sertifika Aldı

Şahinbey Belediyesinin 2009 yılında başlattığı Evlilik Okulu Projesine katılan 84 çift düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Sertifika alan çiftler arasında demokrasi nöbetinde evlenen Nazlı ve Ahmet Narin vardı.

Demokrasi Nöbetinde Evlenen Çift Evlilik Okulundan Sertifika Aldı
FETÖ tarafından 15 Temmuzdaki darbe girişimine karşı tutulan demokrasi nöbetinin Gaziantep’te 6. Gününde Alana gelinlik ve damatlıkla gelen Ahmet ve Nazlı çiftinin nikahlarını Demokrasi Meydanında Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu kıymıştı. Şahinbey Belediyesinin evlilik okuluna gelen Narin çifti eğitim sonrasında sertifikalarını alarak Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür etti.

Şahinbey Belediyesi, Gaziantep İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi ile birlikte yürütülen projede amaç mutlu ve huzurlu bir toplum oluşturmak.

Şahinbey Belediyesi nikah salonunda düzenlenen sertifika törenine, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Kadın Kolları Başkanı Şükran Yılmaz, Şahinbey Belediyesi başkan yardımcıları, kurum müdürleri ve kursiyerler katıldı.

Eşlerin birbirini daha iyi anlaması için

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Evlilik Okulunu önemsediğini ve 2009 yılında başlatılan projenin patentinin Şahinbey Belediyesinde olduğuna dikkati çekerek, “Evlilik insanın hem dünyadaki, hem ahiretteki hayatını etkileyen çok önemli bir unsur. Evlilik ile birlikte bu dünyamız ya cennet hayatı olacak veya cehennemi burada yaşayacağız. Evlilik okulu, evlilik hayatını etkileyecek ve yönlendirecek çok önemli eğitimler veriyor. Biz evliliğin cennet bahçesi olmasını istiyoruz. Çünkü toplumumuzun en küçük yapısı ailedir. Ailemiz sağlam olursa toplumumuzda sımsıkı olur ve o zaman hiçbir güç bizimle baş edemez. Bu nedenle toplumun çekirdek yapısını sağlam tutmamız gerekiyor. Suç şebekesinin en fazla musallat olduğu çocuklar, annesi babası olmayan çocuklardır. Boşanmalarda bunların en önemli sebeplerinden birisi. Dağılan aile sonrasında sahipsiz kalan çocuklar suç şebekelerinin ağına düşüyor ve onların ellerinde hayatları yok oluyor. Bu nedenle Evlilik Okulunda verilen eğitimlerin birinci amacı aile hayatını mutlu bir hayata dönüştürerek, sudan sebeplerle çıkan kavgaların çözümü ve eşlerin birbirini anlamasını sağlamaktır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Demokrasi Meydanında nikah kıydıran Narin çiftine ve diğer katılımcılara sertifikalarını Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu ile birlikte taktim etti.
Kaynak: İHA