'İnnoteam Yarışması' Tanıtım Toplantısı

Doğu Marmara Bölgesi'ndeki inovasyon kapasitesini geliştirmeyi amaçlayan 'İnnoTEAM Yarışması' sayesinde işletmelerin inovasyon becerisi değerlendirilebilecek.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansınca (MARKA) Doğu Marmara'daki KOBİ'lerin inovasyon kapasitesini geliştirmeyi amaçlayan 'İnnoTEAM Yarışması' tanıtım toplantısı düzenlendi.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreter Vekili Şevket Kırıcı, toplantıda yaptığı konuşmada, yarışmanın bölgedeki inovasyon kapasitesini geliştirmeyi amaçladığını belirterek, İnnoTEAM'in Doğu Marmara Bölgesi'ndeki (Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova) işletmelerin inovasyon yönetimi becerisinin ölçüldüğü, değerlendirildiği ve geliştirildiği bir yarışma sistemi olduğunu söyledi.

İnnoTEAM sayesinde farkındalığı arttıracaklarını belirten Kırıcı, 'Proje sayesinde bölgedeki ulusal inovasyon sistemini oturtmak istiyoruz. Bu aşamada firmalara anket uygulanacak, firma ziyaretleri yapılacak, firmalara mentorluk uygulanacak ve son olarak ödül süreciyle yarışma tamamlanacak.'' diye konuştu.

Yarışmaya başvuran firmalarının üretim ve faaliyet yerinin bölgede olması, kuruluşundan itibaren en az 3 yıl geçmesi, çalışan işçi sayısının en az 20, en fazla bin kişiden oluşması ve yıllık net satış hasılatının 200 milyon lirayı aşmaması gerektiğine dikkati çeken Kırıcı, firmaların inovasyon konusunda güçlü ve gelişmeye açık yönleri hakkında işin uzmanları tarafından geri bildirim alabileceklerini, proje sayesinde diğer katılan firmalarla kendilerini kıyaslama olanağı sağlayabileceklerini ifade etti.

Yarışmanın 5 aşamadan oluşacağını ve yarışmaya 30 firmanın seçileceğini dile getiren Kırıcı, şunları kaydetti:

'Ön başvuru sürecinde ön elemede 30 firma seçilecek ve onlara eğitim verilecek. Eğitim sonunda 30 firma verilen anketleri dolduracak. Doldurulan anketlerden sonra uzmanlar tarafından firmalar yerlerinde ziyaret edilecek ve inovasyon durumunu ölçen bir rapor gönderilecek. Daha sonra 10 finalist firma seçilecek ve İnnoTEAM ekipleri oluşturularak 10 firmaya 6 aylık mentorluk uygulanacak. Son olarak ödül töreninde finale kalan firmalara 'En iyi lnnoTEAM Ödülü', 'Jüri Özel Ödülü' ve 'Kategori Ödülleri' verilecek. Sonuç olarak İnnoTEAM ile bölge inovasyon yönetimi becerisi analiz edilmiş, inovasyonu hedef seçilmiş 30 KOBİ'nin inovasyon kabiliyeti ölçülmüş ve yol haritası çıkarılmış, inovasyon potansiyeli olan 10 KOBİ, inovatif ürün süreçleri geliştirmiş, ulusal inovasyon yöntemi sistemini geliştirilmesi için altyapı sağlamış olacak.'
Kaynak: AA