TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Yeşildal Açıklaması

'Bu anayasa değişikliği sadece yürütme erkinin seçim sisteminin değişimiyle alakalıdır. Birileri çıkıp 'Cumhuriyet, demokrasi elden gidiyor' gibi birtakım söylemler içerisindeler. Bizim açımızdan cumhuriyetimizde, demokrasimizde tartışma konusu yapılamaz. Bu değerler hepimizin ortak değerleridir'

AK Parti Hatay Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Adem Yeşildal, ''Bu anayasa değişikliği sadece yürütme erkinin seçim sisteminin değişimiyle alakalıdır. Birileri çıkıp 'Cumhuriyet, demokrasi elden gidiyor' gibi birtakım söylemler içerisindeler. Bizim açımızdan cumhuriyetimizde, demokrasimizde tartışma konusu yapılamaz. Bu değerler hepimizin ortak değerleridir.'' dedi.

Yeşildal, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen'i ziyaretinde yaptığı açıklamada, yeni anayasa değişikliğiyle ilgili yoğun, meşakkatli, tartışmalı komisyon ve Meclis süreci yaşadıklarını belirtti.

Hatay milletvekilleri olarak bu süre içerisinde barışa, hoşgörüye, kardeşliğe davet eden insanlar olarak rol aldıklarını anlatan Yeşildal, ''Bu anayasa değişikliği sadece yürütme erkinin seçim sisteminin değişimiyle alakalıdır. Birileri çıkıp 'Cumhuriyet, demokrasi elden gidiyor' gibi birtakım söylemler içerisindeler. Bizim açımızdan cumhuriyetimizde, demokrasimizde tartışma konusu yapılamaz. Bu değerler hepimizin ortak değerleridir. Ortak değerlerimize karşı yapılan en ufak bir saldırıda, AK Parti olarak o saldırıyı yapanlar, en başta bizi karşılarında bulurlar. Bunu samimiyetle ifade etmek istiyorum.' diye konuştu.

Yeşildal, 'Cumhuriyet, Atatürkçülük, demokrasimiz elden gidiyor, Türkiye'nin bütün yetkileri tek bir makama, şahsa veriliyor' gibi söylemlerin hiçbirinin doğru olmadığını vurgulayarak şöyle devam etti:

'Bizim en önemli varlığımız toplumsal barıştır. Toplumumuzu yalan, yanlış ve sıkıntıya sokan, bloklaştıran söylemlerden başta siyasi partilerin uzak durması lazım. Eğer toplumsal barışımızı, huzurumuzu, kardeşlik iklimimizi bozarsak Türkiye'yi sıkıntıya sokarız. Zaten 15 Temmuz'dan bu yana hain darbe girişimiyle başarıyı elde edemeyenler toplumumuzu kutuplaştırmak, farklı renklerimizin hassasiyetlerini kaşımak suretiyle Türkiye'de farklı bir kaos ortamı yaratmak istediler. Bunu da başaramadılar. Çünkü toplumumuz gerçekten sağduyuludur. 'Evet' diyenlerin ne kadar saygı değerse 'Hayır' diyenlerin de fikir itibariyle saygı duyulması gereken insanlardır. Ama meseleyi tutup, farklı boyutlara çekip insanımız içerisinde huzursuzluk ve gerginlik oluşturmak kesinlikle yanlış bir şeydir.'

- 'Anayasa değişikliğiyle Türkiye'yi daha ileriye götürecek'

Yeni anayasa değişikliğiyle Türkiye'yi daha ileriye götüreceğine inandıklarını vurgulayan Yeşildal, şunları aktardı:

''Bu coğrafyada Türkiye'nin güçlü olması lazım. Bu coğrafya üzerinde oynanan oyunlar var. Türkiye güçlü olmazsa bu coğrafyanın istikrarsızlığı daha da artar. Kimseye saygısızlık yapmak istemem, 'Hayır' vermeyi düşünen şu an ki girişimlerle, antipropagandalarla, karalama kampanyalarıyla bu yöne meyil eden samimi vatandaşlarımızı bir kenara bırakarak söylüyorum. 'Bu anayasa paketi hayata geçmesin' diye Türkiye'yi ne kadar sevmeyen şer odağı legal ve illegal unsur varsa hepsi yan yana durmuş durumdalar. Allah aşkına böyle bir şey olabilir mi? Halkımız bunlardan çıkarımlarını yapıyorlar. En doğru kararı da verecekler.''

Yeşildal'ın ziyaretine Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, AK Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç ve AK Parti Antakya İlçe Başkanı Ramazan Alpaslan da eşlik etti.

Kaynak: AA