Asırlık Çınarın Hikayesi Dünyayı Geziyor

Marmaris'teki Aksaz Turgut Reis İlkokulunun öğrencileri, katıldıkları uluslararası 'etwinning tree' adlı proje kapsamında bin 900 yaşındaki çınar ağacının hikayesini bir kitapta topladı 26 ülkeden ağaç hikayelerinin de yer aldığı kitap, proje kapsamında şimdiye kadar 18 ülkeyi gezdi.

Çocuklara doğa sevgisi aşılamak ve bir ağacın bakımını üstlenmelerini sağlamak amacıyla 26 ülkeden 34 okulun katıldığı uluslararası 'e-twinning tree' projesine katılan Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Aksaz Turgut Reis İlkokulunun öğrencileri, Bayır köyündeki bin 900 yaşındaki dev çınarın hikayesini kitaplaştırdı.

Aksaz Turgut Reis İlkokulu, 26 ülkeden 34 okulun katıldığı, 'European Schoolnet' adlı kuruluş tarafından yürütülen 'e-twinning tree' adlı projede Türkiye'yi temsil etti.

Her ülkenin öğrencileri tarafından kendi bölgelerinde bulunan tarihi bir ağaçla ilgili hikaye oluşturmasını amaçlayan projede Aksaz Turgut Reis İlkokulu öğrencileri, Bayır köyündeki bin 900 yıllık çınar ağacını seçti.

Proje sorumlusu İngilizce öğretmeni Seda Apikoğlu eşliğinde çalışmalara başlayan çocuklar, hem ağacın insanlara neler fısıldadığını anlatan bir öykü kaleme aldı hem de ağacı kendi bakış açısıyla resmetti. Tüm bu çalışmalar, diğer ülke çocuklarının kendi ülkelerindeki ağaçlarla ilgili çizdiği resimler ve yazdığı hikayelerle bir araya getirilerek kitaplaştırıldı.

Kitap daha sonra projeye katılan ülkelerde dolaştırılmaya başladı. Bugüne kadar 18 ülkeyi gezen kitap, son olarak Marmaris'e ulaştı. Türkiye'nin ardından İtalya'ya doğru yola çıkan kitapla birlikte ilçeyi tanıtan Marmaris Belediyesi yayınları da bu ülkeye gönderildi.
Kaynak: AA