'Gaziantep, Daha Kaliteli Suya Kavuşuyor'

Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin: 'Sıkıntıyı iyi anlatıp daha kaliteli bir yumuşak suyu kentimize 120 kilometre öteden getiriyoruz. Bu projeyle enerji kulanımında yaklaşık 120 milyon lira karımız olacak'

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentin içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Düzbağ Projesi'nin hayata geçirildiğini belirterek, 'Gaziantep daha kaliteli suya kavuşuyor. Sıkıntıyı iyi anlatıp, daha kaliteli bir yumuşak suyu kentimize 120 kilometre öteden getiriyoruz. Bu projeyle enerji kullanımında yaklaşık 120 milyon lira karımız olacak.' dedi.

Şahin, Fıstık Park'ta düzenlediği basın toplantısında, 19 Şubat Pazar günü 15Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla toplu açılış töreni gerçekleştirileceğini söyledi.

Törende, 876 konut, 4 köprülü kavşak, 73 sosyal tesis ve muhtarlık, 230 kilometrelik yeni imar yolu, 235 bin metrekarelik park, 22 sokak sağlıklaştırması ve restorasyon, 22 bölgede içme suyu ve yağmur suyu hattı yapımı ile 8 yeni hizmet binasının açılışının yapılacağını belirten Şahin, açılışı yapılacak tesislerin toplam yatırımının yaklaşık 796 milyon lira olduğunu kaydetti.

Şahin, hizmete verdikleri önemle bütçenin yüzde 60'ını yatırıma ayırdıklarına işaret ederek, 'Bütçeyi yatırıma dönüştüremezsek hizmet kalitesini artıramayız. Malumunuz, son 3 yılda yaşamadığımız kalmadı, ciddi sıkıntılar yaşadık. Zor bir dönemden geçiyoruz. Bunlara rağmen önemli vizyon projeleri de gerçekleştirdik.' dedi.

Kentte hayata geçirilen en önemli vizyon projelerinin başında Düzbağ Projesi'nin yer aldığını dile getiren Şahin, şöyle konuştu:

'Şükürler olsun Düzbağ Projesi'ni hayata geçirdik. 3 yıl önce DSİ'nin masasında böyle bir proje yoktu. Sıkıntıyı iyi anlatıp daha kaliteli bir yumuşak suyu kentimize 120 kilometre öteden getiriyoruz. Bu projeyle enerji kullanımında yaklaşık 120 milyon lira karımız olacak. Bu da demek oluyor ki, yılda 5-6 yeni kavşak yapabileceğiz. Bu konu çok önemli çünkü en büyük kaynak giderin azaltılması. Öte yandan Gaziantep daha kaliteli suya kavuşuyor.'

Şahin, kentte yeni tramvay ve metro hatlarının da oluşturulacağını, konuyla ilgili onayların alındığını belirterek, 'En geç 8-9 ay içerisinde hafif raylı sistem ve metro hattının temelini atacağız. Şu an Konya'nın 3 katı yolcu kapasitemiz var. Her şey hazır kesin proje için ihale aşamasındayız.' ifadelerini kullandı.

Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Şahin, referandumda Gaziantep olarak Türkiye ortalamasının 10 puan üzerine 'evet' oyu çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.
Kaynak: AA