Anne Ve Baba Adaylarına Eğitim

Edirne'de anne ve baba adaylarına, sağlıklı beslenme eğitimi verildi.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, belediyede düzenlenen eğitimde, halk sağlığı için çeşitli çalışmalara imza attığını ve çeşitli kurumlarla da işbirliği içinde olduklarını söyledi.

Hamilelere yönelik eğitim çalışmalarının da önemine değinen Tanrıkulu, konuşmasına şöyle devam etti:

''Sağlık konusunda çok fazla fikir sahibi oluyoruz. İnternetle birlikte herkes her şeyi biliyor. Ama bunların ne kadarı doğru, ne kadarı gerçek, ne kadar bilimsel olduğunu konusunda çeşitli sıkıntılar yaşanıyor. Sağlıkla ilgili bilgiler doğru kişiler tarafından verilmeli, bu nedenle bu eğitimleri çok önemsiyoruz. Ailelerin bazen doğru bilinen yanlışları empoze ederler. Ailelerimizi ve bizden büyükleri kırmayalım ama sağlıklı ilgili bilgileri doğru kişiden alalım. Bir toplumun sağlığını hasta olmamasını sağlayarak ileriye götürebilirsiniz. Sadece ellerimizi düzenli yıkayarak, salgın hastalıkların yüzde 60’ından korunabiliriz.''

Jinekolog Uzman Doktor Selda Akal ise hamilelikte beslenme konusunda anne ve baba adaylarına bilgiler verdi.

Gebe ile gebe olmayan kadın arasındaki olması gereken kalori farkının 300 kalori olduğunu anlatan Akal, 'Bu fark ise bir öğünde birkaç kaşık fazla yiyerek kapanacak bir farktır. Önemli olan kilo almak değil, gereken maddeleri yeterli ve dengeli almaktır. Lütfen büyüklerimizin 'sen iki canlısın, yemen lazım' söylemlerine kapılıp, aşırı yemek yemeyin. Bu hem sizin hem de bebeğiniz sağlığına zarar verir.' dedi.

Diyetisyen Dr. Rucinan Ergün, hamilelikte sağlıklı beslenme konusunda anne ve baba adaylarına detaylı bilgiler verdi.

Kaynak: AA