Van'da 'Belvan Kart' Dönemi

Van Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen elektronik bilet sistemi "Belvan Kart" ile bir ayda 567 bin 806 yolcu taşındı.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Zorluoğlu'nun talimatları doğrultusunda hizmete giren elektronik bilet sistemi "Belvan Kart", yoğun ilgi görüyor.

Paralı taşıma sisteminin kaldırılmasına kısa bir süre kalmasına rağmen belediye otobüsleri bir ayda 517 bin 806 yolcu taşırken, özel halk otobüsleri ise 50 bin civarında yolcu taşıdı.

Ayrıca kent genelinde 22 bin 331 Belvan Kart satışı yapıldı.

Ulaşım Dairesi Başkanı Kemal Mescioğlu, "Belvan Kart" uygulamasının hayata geçirilmesinin önemli olduğunu kaydetti.

Bu uygulama ile vatandaşlara konforlu bir yolculuk imkanı sunduklarını ifade eden Mescioğlu, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımızın araç içerisinde para alışverişiyle vakit kaybetmelerinin önüne geçmiş olduk. 18 Kasım 2017 ile birlikte startını verdiğimiz 'Belvan Kart' uygulaması son derece başarılı bir şekilde devam ediyor. 2018 yılı itibarıyla da araçlarımızda tamamıyla kartlı sisteme geçmiş olacağız. Kısa bir süre içerisinde hem belediye araçlarının hem de halk otobüslerinin tamamıyla kart uygulamasına geçeceğiz."

Kentin üç noktasında indirimli ve ücretsiz kart başvurularını aldıklarını ifade eden Mescioğlu, Cumhuriyet Caddesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi kampüsü ve Fakiye Teyran Parkı civarı ile kent genelinde 54 noktada tam kart satış ve dolumları yapıldığını aktardı.

Kaynak: AA