Tuncelili Çocuklar İnsan Hakları Ve Demokrasi Haftasını Kutladı

Tunceli'de anaokulu öğrencileri düzenlenen etkinlikle İnsan Hakları ve Demokrasi Haftasını kutladı.

İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası dolayısıyla Bal Peteği Anaokulunda, Tunceli Valisi ve Belediye Başkanvekili Tuncay Sonel'in katılımıyla etkinlik düzenlendi.

Sonel, etkinlikte yaptığı konuşmada, öğrencilerin başarısı için anne, baba, öğrenci ve öğretmenlerin birlikte hareket etmesinin çok önemli olduğunu belirtti.

Çocukların geleceğin teminatı olduğuna işaret eden Sonel, "Devletimiz engeli, yetim ve öksüz çocuklarımız başta olmak üzere tüm çocuklarımızın yanındadır. Burada çocukları anne babadan daha çok gören, onlara çok önem veren ve onlarla daha fazla zaman geçiren öğretmenlerimize şükranlarımı sunar, çok teşekkür ederim." dedi.

Etkinlikte daha sonra Bal Peteği Anaokulu ile Şehit Nurgül Bayram Aladağ İlkokulu öğrencileri tarafından oratoryo sahnelendi ve şiirler okunarak, halk oyunları gösterisi sunuldu.

Programda, resim, şiir ve kompozisyon dallarındaki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

Etkinliğe, Tunceli Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Vali Yardımcısı Selçuk Yosunkaya, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Aslanoğlu, öğrenciler, velileri ve öğretmenler de katıldı.

Kaynak: AA