MÜSİAD'ın Ekonomiye Yönelik Değerlendirmeleri

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep İl Başkanı Mehmet Çelenk, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Çelenk, İl binasında düzenlediği toplantıda, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın katılımıyla "Hayvancılıkta Kalkınma" temalı istişare toplantısı düzenleyeceklerini söyledi.

Türkiye'de güçlü miktarda canlı hayvan, hububat ihracatı yapılırken günümüzde ithal eder duruma geldiğini belirten Çelenk, "Bunun sorgulanması masaya yatırılması gerekiyor. Sektörle ilgili katılımcılar kentimize gelecek. Eksiklikler konuşularak neler yapılacağı konusunda öneriler sunulacak. Her ilin değerlerine göre bu tür istişare toplantıları düzenlenmeye devam edecek." dedi.

- İnşaatta talep fazlası var

İnşaat sektörüne de ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çelenk, şunları kaydetti:

"Arzın fazla olması dolayısıyla satışlar zorlaşıyor. Kaliteli binalar yapılıyor. Ancak istenilen piyasayı bulamıyoruz. Arz fazla talep daha düşük. Bunun dengesinin korunması, planlı olması gerekir. İşin ehlinin yapması lazım. Yeni projeler hazırlanıyor. Toplu Sanayi İdaresi kurulacak. Küçük ölçekli işletmecilerin iş yerlerinin büyütülmesi planlanıyor. Erdemli iş adamı yetiştirmek için akademi açılacak. 'Yüksek ahlak yüksek teknoloji' diyoruz. Ahilik kültürün benimsemiş iş adamları görmek istiyoruz. Çalışmalar, projeler hazırlanıyor. İnşallah bunlar en kısa sürede hayata geçirilir."

Kaynak: AA