Üniversite Öğrencileri Maden Müzesini Gezdi

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulunda (MYO) eğitim gören öğrenciler, Zonguldak Maden Müzesi ile Gökgöl Mağarası'nı gezdi.

Alaplı MYO Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Hafize Yeğen, yaptığı yazılı açıklamada, makine programı dersi kapsamında 27 öğrencinin katılımıyla Zonguldak Maden Müzesi ile Gökgöl Mağarası'na gezi düzenlendiğini belirtti.

Gezinin faydalı geçtiğini ifade eden Yeğen, şunları kaydetti:

"Okulumuzun makine programı bölümünden 27 öğrencimize Zonguldak ve çevresinin kültürel ve turistik yerlerini tanıtmak ve ders kapsamında mağara gezildi. Yaklaşık 350 milyon yaşında olan ve 875 metrelik yürüyüş yoluna sahip olan mağaranın girişten büyük çöküntü salonuna kadar olan bölümleri fosil giriş, astım salonu, harikalar salonu ve mucizeler salonu gibi adlarla nitelendirilen bölümler gezildi. Gezi kapsamında bu ayrıntıları öğrenciler birebir görme ve tanıma imkanı buldular. Mağara gezisinin ardından Türkiye'nin ilk maden müzesi olan Zonguldak Maden Müzesi'ni gezdik. Öğrenciler geçmişten bugüne madencilik faaliyetlerinde kullanılan araç, gereç ve malzemelerin sergilendiği müzede tanıma fırsatı buldu."

Kaynak: AA