Bursa'da Avukatlara Yönelik Şiddete Protesto

Baro üyesi bir grup, avukatlara yönelik şiddeti protesto için adliyeden kent meydanına yürüdü Bursa Barosu Başkanı Altun: 'Savunma susarsa adalet ölecek. Savunmanın olmadığı yerde adalet olmaz. Adliyeden buraya kadar bunu haykırarak geldik'

Bursa Barosu üyelerinden oluşan grup, avukatlara yönelik şiddet olaylarını protesto etmek için cübbeleriyle adliyeden kent meydanına yürüyüş yaptı.

Polisin güvenlik önlemleri altında Bursa Adliyesi önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, taşıdıkları döviz ve sloganlar eşliğinde Uluyol Caddesi güzergahından kent meydanına yürüdü.

Grup adına basın açıklaması yapan Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, avukatlara yönelik şiddetin son zamanlarda arttığını söyledi.

Altun, geçen ay sadece Bursa'da avukatlara yönelik 4 olay yaşandığını belirterek, "4 meslektaşımıza silahlı saldırılar gerçekleşti. Maalesef bunların birinde çok sevdiğimiz, Bursa'ya ve onun savunma makamına, kültür alanındaki bütün unsurlarına gönül vermiş, Gemlik'in gelişmesi için ömrünü adamış bir ailenin, yine buna ömrünü adamış çocuğu olan avukat Özgür Aksoy'u kaybettik." diye konuştu.

Avukatlar şiddete maruz kaldığında da yine olayı gerçekleştirenleri meslektaşlarının savunmak zorunda olduğunu anlatan Altun, şunları kaydetti:

"Yine geçen hafta avukat arkadaşımız Ahmet Cem Fırat, bıçakla iki bacağından yaralandı. Ama bir kez daha ve bütün meslektaşlarımla, barolarla, avukatlarla haykırıyoruz ki savunmaya uzanan eller kırılacak. Savunma susarsa adalet ölecek çünkü. Savunmanın olmadığı yerde adalet olmaz. Adliyeden buraya kadar bunu haykırarak geldik."

Yürüyüşe, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Sakarya Barosu Başkanı Zafer Kazan ve hayatını kaybeden avukat Özgür Aksoy'un eşi Çiğdem Alnıak Aksoy ile çok sayıda avukat katıldı.
Kaynak: AA