Antalya Ulu Cami Külliyesi İnşaatı Başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan Antalya Ulu Cami Külliyesi inşaatı başladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Antalya’nın en büyük, Türkiye’nin ise sayılı camileri arasına girecek projede Antalya Ulu Cami ve Türk İslam Eserleri Müzesinin hayata geçirileceği belirtildi.

Yaklaşık 175 milyon lira ihale bedelli proje Kepez varyantından Antalya’ya girişte kentin siluetine farklı bir görünüm katacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 10 bin kişinin kapalı mekanda, 20 bin kişinin de açık alanda ibadet edebileceği 30 bin kişilik Antalya Ulu Cami inşaatına başladıklarını belirtti.

Türel, şunları kaydetti:

"30 bin kişinin aynı anda ibadet yapabilme imkanına sahip olabileceği bu büyük eseri Antalyamıza kazandıracağız. Otogar kavşağı yanında yükselecek bu muhteşem eser Kepez varyantından Antalya’ya gelişte herkesi selamlayacak. Antalya’nın siluetinde çok güzel bir şekilde yerini alacak. Antalya Ulu Camii Külliyesi aynı zamanda bir tür İslam Sanatları Müzesi olacak. Mimari özellikleriyle ve içerisindeki Türk İslam Sanatları Müzesi ile kentin kültür ve turizmine katkı sağlayacak. Antalya bir taraftan tarihini kültürünü geleneğini inancını yaşayacak ve yaşatacak, diğer taraftan da gençliğini bilimle, sanatla, kültürle, maneviyatla buluşturmaya devam edecek. En önemli hayallerimden birisi bir gün Antalya’ya gelen turistlerin bu camimizi ve Türk İslam Sanatları Müzesini görmek için sıraya girmesi."

Otogar karşısında eski köy hizmetleri alanında yapımına başlanan 10 bin kişilik kapalı, 20 bin kişilik açık ibadet alanına sahip Antalya Ulu Cami projesi, içindeki müzeleri, eğitim merkezleri, çocuklar için oyun salonları ile külliye kültürünü yaşatacak.

Türk-İslam Sanatları Müzesinde ise 450 kişilik konferans salonu, İslam sanatları atölyeleri yer alacak. Müzenin yanında restoran, kafeler ve kütüphane yapılacak. Antalya Ulu Cami, 53 metre kubbe yüksekliği, 42 metre kubbe çapı, 2’si 87 metre, 2’si 72 metre uzunluğundaki 4 minaresi ile şehrin yeni simgelerinden biri olacak.

Kaynak: AA